Çevreci otomobillere doğru

Çevreci otomobillere doğru

Küresel ısınma, doğal kaynakları doğru ve etkin kullanmak, son zamanlarda fazlasıyla gündemimizde olan konular. Aslında, kendimizin, toplumumuzun ve ülkemizin geleceği doğal kaynakları iyi kullanmakla doğru orantılı. Bu sadece bizim değil, dünyanın sorunu halinde.

Çevreci otomobiller, hybridli otomobiller şimdilik hayal gibi geliyor değil mi? Ama otomotiv kuruluşlarının üretimlerini ve satışlarını her geçen gün artıracakları ürünler.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan, 2007 yılında 150 tane Civic Hybrid satmayı hedeflediklerini belirtiyor. Küresel ısınma ile mücadele eden Honda Civic Hybrid, Türkiye’de 20 adet satılmış. Honda Civic Hybrid, hem elektrik hem de benzin motoru sayesinde yüksek yakıt ekonomisi sunarak, çevreye verilen zararı en düşük seviyede tutuyor.

Diğer yandan, TNT Ekspres Genel Müdürü Turgut Yıldız, TNT’nin hybridli araç kullanımında öncülük yaptığını ve şimdilik 50 araçlarının hybride çevrildiğini ve bütün araçlarının çevrimi için de plan yaptıklarını belirtiyor. Bu konuda da TEMA ile işbirliği bile yapmışlar.

Yani artık, susuz, topraksız ve havasız kalmamamız için, hepimiz seferberlik halindeyiz. Yeni araçlar böyle özenli üretilirken ve duyarlı kullanıcıların tercihi olurken, yollarda siyah dumanlarını savurarak giden otobüs, kamyon ve otomobillere ne demeliyiz? Önceliği hangisine vereceğiz? Kirletenler, kirlettikleri havayı temizlemek için uğraşıyorlar mı?

Çevreci otomobilleri hepimiz ne zaman kullanmaya başlayacağız, şimdilik zamana ihtiyacımız var sanırım, ama başlayanları da takdir etmek ve öncülükleri için kutlamak da yine görevimiz.

Sağlıklı ortamlarda, sağlıklı otomobillerle, sağlıklı sürücülerle birarada ve sağlıklı trafik ortamında seyahat etmek dileğiyle…

Bir cevap yazın