Kriz, liderleri sever


Kriz, liderleri sever

Her Lider, günlük çalışma saatinin en az %50 gibi önemli bir bölümünün, itibar yönetimi ve kurumsal temsil olduğunu bilmelidir. Liderlik yolunda ilerlenirken, en önemli yardımcının İletişim Yönetimi olduğu fark edilmelidir. İtibar yönetimi bilgisi her lider için bir zorunluluktur, bir seçenek değildir. Harvard liderlik okulunun konularından da biridir, çünkü iletişim bir yönetim bilimidir. Görgü kuralları, üslup, değerler ve etik de bunun bir parçasıdır.

Hem kamu hem de özel sektörde neden bu kadar fazla krizlerle karşılaştığımızı düşünmemiz gerekiyor. Bazen mevcut krizin dev organizasyonlarda yönetilememesi, bazen kendi krizini kendi yaratmak, bazen basit konuları krize çevirme ve daha neler…
Kıdemli iletişimci olarak yansıyan krizler karşısında gözlemim şu ki, son on yıldır; değerlerdeki değişme, davranış ve üslup hataları, pozisyonlarda yönetilemeyen ve de liderin sahiplenmediği krizlerin oranı %90’lara ulaştı.

Kriz olmadan bir iş hayatı maalesef yok. Ancak krizi yönetebilmek, yönetilebilmesini sağlamak ve fırsata çevirebilmek de kurumların her kademesinde çalışanın bir liderlik becerisi. Pazarlama, satış, karlılık için öncelikle kurumsal itibarın çok daha fazla gerekliliği ve önemi bilinmelidir.

Bir cevap yazın