Altın Pusulalar Sahipleriyle Buluştu

Altın Pusulalar Sahipleriyle Buluştu
TÜHİD’in en önemli etkinliklerinden biri olan Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri yedinci defa sahiplerine kavuştu.

Altın Pusula yarışması uzun süreli bir süreç, aylar öncesinden başlıyoruz çalışmaya, duyurulara… İş dünyasının yoğun katılımını sağlamak önemli. Genç iletişcilerin katılımını artırmak için farklı yöntemler uyguluyoruz.7.Altın Pusula yarışmamıza 12 kategoride tam 100 proje başvuruda bulundu. Gelen projelerin özetleri ve sunum CD’leri, hepsi birbirinden değerli jüri üyelerinin incelemesi ve puanlaması için bir ay öncesinden kendilerine iletildi. Seçici Kurulumuzun Başkanlığını Metin Yurdagül yaptı. Diğer üyeler, Alaeddin Asna, Ali Atıf Bir, Emin Bitlis, Canan Edipoğlu, Hakan Güldağ, Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, Betul Mardin, Vahap Munyar, Oğuz Satıcı, Doğan Satmış ve benin katılımımla oluştu. Jüri Üyelerimiz inanılmazdı, çok titiz hazırlanmış raporlarla ve araştırma, planlama, uygulama, ölçme ve değerlendirme ve yaratıcılık kategorilerine göre detaylandırılmış puan tablolarıyla 11 Nisan günü yaptığımız değerlendirme toplantımıza katıldılar.

Kurmuş olduğumuz online değerlendirme sistemi ile, bütün jüri üyeleri tek tek projeleri oyladılar, oylamalar tek tek ekrana hemen yansıtıldı ve toplamda da ilgili kategoride kimin birinci olduğu hemen görülebildi. Böylece açık ve şeffaf bir değerlendirme oluştu ve raporu hazırlanarak imzaya sunuldu.

Sonrasında ise tören hazırlıklarımız yoğunluk kazandı. Çünkü biz artık Altın Pusula töreni için farklılıklar tasarlamaya başladık. Güzel bir gece olmasını istedik, sponsorlarımız bizi yanlız bırakmadılar. TİM, Conrad İstanbul Oteli ve daha birçok sponsorumuz bize destek oldular onlarla birlikte güzel bir gece ortaya çıkardık.

Ödül törenimiz, yoğun bir katılımla gerçekleşti. 140 LCV almıştık, 320 giriş oldu, acele ilave masalar kurduk, acele ilave yemekler istedik. Sektörümüzün bütün ustaları bizimle birlikte oldular. Betul Mardin duayenimiz, Alaeddin Asna hocamız, İDA Başkanı Necla Zarakol, Ali Saydam, Meral Saçkan, Salim Kadıbeşegil bizimle birlikte oldular. Ayrıca, güzel bir tören olmasının, meslek büyükleri olarak onları çok mutlu ettiği de güzel yüz ifadelerinden anlaşılıyordu.

Diğer yandan, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, RTÜK Başkanı Zahit Akman, Doğan Medya Grubu’ndan Nuri Çolakoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlarımız, İş Dünyasının önemli temsilcileri ve Gazeteci dostlarımız bizimle birlikte oldular. Arkadaşımız Vahap Munyar’ın kızı Sırma Munyar arkadaşları ile birlikte bize güzel bir caz konseri verdiler.

TÜHİD için çok güzel ve önemli bir gece geçirdik. Bunu neden söylüyorum, çünkü biz dar bütçelerle, sponsorluk ve ricalarla katkı sağlıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızla, stajyerlerimizle çalışıyoruz. Ve çok çalışarak ortaya böyle bir geceyi çıkartıyoruz. Bu nedenle de bizim için çok önemli bir başarı. Daha iyisi her zaman yapılabilir, artık iyinin iyisi de her zaman var, iyi kavramı da çok değişti.

Ancak, beklentilerde bazen bizim bir sivil toplum kuruluşu olarak mesleğimiz için mücadele verdiğimiz, unutulabiliyor. Altın Pusula’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Yeşim Beyla arkadaşımın çok emeği geçti, otel ve içecek ikramlarıyla Yönetim Kurulu Üyemiz Gonca Karakaş arkadaşım ilgilendi. Stajyerlerimiz bizimle birlikte oldu. Elbette hatalı veya aksayan yönler olmuştur, ancak yine de başarılı bir tören geçirdik. Bunu tabii biz değil, mesleki büyüklerimiz ve katılımcılarımız bizimle paylaştılar.

7. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödüllerini kazanan projeleri hazırlayan kuruluşların yöneticilerini ve bu projelerin gerçekleştirilmesindeki katkıları nedeniyle iletişim danışmanlarını candan kutluyorum, sektörümüze katkılarının devamını diliyorum. Hepsi birbirinden kıymetli, özenle hazırlanmış, hepimizin bildiği projelerdi.

Diğer yandan biz 8.Altın Pusula yarışması için hazırlıklara başladık, sponsorumuzu arıyoruz ve iş dünyasının katkısını bekliyoruz. Bizimle birlikte olmanız dileğiyle…

Sevgilerimle

22 Nisan 2008

Bir cevap yazın