Sektör Örgütünün Sesi

Sektör Örgütünün Sesi

Otomotiv dünyasını, iletişimci gözüyle yaklaşık 20 yıldır takip ediyorum. MESS’deki görevim süresince çok daha yakın takip etme şansını yakalamıştım. Sonraki yıllarda da yine sektörü takip eder oldum. otoalsat.com’un hazırlığı ve yayınlanması sonrasında ise daha da ilgilenmeye başladım. Tofaş ve Renault fabrikalarını gezdiğimde inanılmaz etkilendiğimi hatırlıyorum.

Hemen hemen onbeş yıl önce sektö üyelerinin sesi çok çıkmazdı ama Otomotiv Sanayii Derneği’nin sektör yorumları, araştırmaları ses getirirdi. Bugüne baktığımızda ise sektör çok sesli, ama sektör örgütünün ses rengi çeşitlenmedi. Halen aynı araştırmalar, aynı standarttaki sunumlar, aynı tarz metinler, web sitesi yetersiz… Mutlaka çok kıymetli çalışmalar yapılıyor ancak, bunların bizlere yansıyan bölümünü göremiyor olabiliriz.

Yıllar, iş ortamlarında ve iş yapış biçimlerinde çok şeyler değiştirdi elbette. Teknoloji ve rekabet, başka vizyonlar getirdi. Artık, kamu işyerleri bile şiddetli değişim ve dönüşüm içinde. Sektör örgütlerinin de yeniden yapılanması ve etkinleşmesi önemli. Bugün artık, STK’lara geçmişten çok daha fazla ihtiyaç var. Ortak sese, ortak vizyona ihtiyaç var. Üstelik otomotiv sanayii gibi Türkiye’de ağırlığı olan ana ve yan sanayiinin, çok daha aktif sektör örgütüne ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Sektör örgütünün, her açıdan ileri sektörünü kısa zaman içinde yakalaması dileğiyle…

Bir cevap yazın