BP, körfezi yeniden yapılandırıyor!

BP, körfezi yeniden yapılandırıyor!

USA Today gazetesinde 27 Ağustos sayısında BP’nin tam sayfa ilanı dikkatimi çekti. BP körfezi yeniden yapılandırıyormuş.

Hepiniz biliyorsunuz, 20 Nisan 2010 tarihinde lisansı BP’ye ait olan Meksika Körfezi’ndeki MC252 petrol sahasında Transocean şirketine ait Deepwater Horizon platformundaki patlama ve yangının ardından, platformun batması sonucu petrol sızıntısı başlamıştı.

Petrol sızıntısını önleme ve temizleme çalışmalarının tüm sorumluluğunu BP üstlenmişti. BP, ABD devlet kuruluşları ve sektördeki diğer firmalarla; endüstri uzmanlarından oluşan teknik ve mühendislik ekipleriyle birlikte kuyudan gelen sızıntıya müdahale konusunda ortak çalışma yürütmeyi sürdürüyor.

BP, Meksika Körfezi’ndeki sızıntı önleme ve temizleme çalışmaları için uzun vadeli çözümler uygulamak amacıyla yeni bir organizasyon yapısı oluşturdu. “Meksika Körfezi Restorasyon Organizasyonu” adı verilen komiteyi, BP yönetiyor.

BP’nin sürdürülebilir taahhütlerini yerine getirecek organizasyonun önceliği, temizleme çalışmalarını verimli bir şekilde sürdürmek ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam etmek.

“Making This Right” başlığını atmışlar ilana. Aslında BP bu ilanla sürdürülebilir kalkınmaya verdiği önemi gösteriyor. Bütün akaryakıt şirketleri için çevre kirliliği ile paralel sürdürülebilir kalkınmaya destek vermek önem taşıyor. BP beklemediği bir krizi yaşadı, Türkiye’de kamuoyu çok anlamadı ama dünya özellikle Amerika sert tepkiler verdi, ihmali konuşuldu.

Ama BP’nin bugünkü konumu şu ki, çevreye verdiği önemi dünya kamuoyuna göstermek, bir yanda da itibarının aldığı zararı yok etmek. Bu nedenle de bütün çalışanlarıyla bu konuya sahip çıktığını ve körfez temizlenene kadar, akaryakıt gidene kadar, insanlar ve iş hayatı normale dönene kadar körfezden ayrılmayacağını açıklıyor. Ve ellerinden gelen her şeyi yapacağına söz veriyor.

Dünya şirketi olmak kolay değil, BP’nin o bölgeye borcu var, bu borcun da BP’ye ciddi bir maliyeti bulunuyor. Dileriz, bundan sonra hiçbir kuruluş böylesine büyük bir sorunla karşı karşıya kalmaz.

BP bu krizi sosyal medya ile dünyaya duyurdu, sosyal medya ile bilgilendirme yaptı.Artık iş dünyası için öncelikle yönetilmesi gereken iletişim kanalı internet yayınları oldu.
Sürdürülebilir Kalkınma, hem otomotiv hem de akaryakıt sektörü için ayrıca büyük önem taşıyor, yeşil otolar, yeşil dünya, sağlıklı ve güvenli yaşam hepimizin hakkı.

Bir cevap yazın