Otomotivde destek ihtiyacı

Otomotivde destek ihtiyacı

Otomotiv sektörü, ülkemizin ekonomisini taşıyan sektörlerin en önemlisi diyebiliriz. üetimi, ihracatı her geçen gün artıyor. Yarattığı istihdam önemli rakamlarda. Sadece istihdam değil, yüzbinlerce ailenin yaşama gücü, geçim kaynağı. Diğer yandan, yan sanayii de yine ana sanayi kadar ağırlıklı. Yine ihracatı var, yine istihdamın yarattığı binlerce ailenin geçim kaynağı.

Bütüne baktığınız zaman da ülkenin önemli bir yatırım kaynağı. Kayıt altında bir sektör, Sektör, gelirinin hemen hemen yüzde ellisini devlete verir durumda. Bu alanda devlete de önemli görevler düşüyor. Yatırımları teşvik etmeli, bununla da kalmadan dünya otomotiv kuruluşlarını, Türkiye’de yatırıma davet etmeli.

Bunun bir ülke politikası olması gerekiyor. Çünkü otomotiv sektörü, aynı zamanda diğer sektörleri de destekleyen, besleyen bir sektör. Reklamcılık, iletişim gibi hizmet sektörü, teknoloji sektörü ve diğer ana ve yan bir çok sanayii otomotiv sektöründen besleniyor.

Böylesine bir sektör, ülke politikası içinde desteklenip, teşvik payını nasıl artıracağını arayıp bulmalı ve bunu iyi anlatmalı ve dikkat çekmelidir.

Bir cevap yazın