for Good Days “Ülkemiz İçin Çalışıyoruz”

forGoodDays etkinliğinde hepimizin ihtiyacı olan “iyi günler” için buluştuk.

panelinde konuklarım; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı/OPET Kurucusu Nurten Öztürk, KAGİDER/SEDEFED Başkanı Emine Erdem, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar ve GİKAD-Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Kavuklu oldu.

Kadın Liderler; kadının kalkınmanın temeli olduğu, kadınlar olmadan ülke ekonomisinin ilerleyemeyeceği, dünya ölçeğinin gerisinde kalmakla birlikte kadın girişimcilerin ve ekonomiye katkısının her geçen gün yükseldiği, bölgelerdeki kadınların gücünün arttığı, sivil toplumun gücünün ortaya çıktığı, deprem bölgesinde kadınların ve çocukların yaşadıkları sorunlar ve ortam nedeniyle hayata dönme gücünü yükseltmenin hepimizin sorumluluğunda olduğu özellikle vurgulandı. Kadın liderler örgütleriyle ilk günden sahada ve destek içinde olduklarını da gururla belirttiler.

“Yaraları Elbirliğiyle Sarmalıyız”

forGoodDays etkinliğinde “Yaraları Elbirliğiyle Sarmalıyız” Panelimizde konuklarım; Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Danışmanı Filiz Evran ve NasılBirEkonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar oldu.

Bu panelimizde, Gaziantep’de yaşayan Filiz Evran’ın depremi yaşarken anlattıkları, yaşanmış acılar çok kalp yaralayıcı. Bölgelerdeki ekonominin canlanması, turizmin hareketlenmesini, yerel tüketicilerin ürünlerinin tercihi de hayata dönüş için önemli. Vahap Munyar’ın deprem bölgelerindeki sanayi kuruluşları ile ilgili izlenimleri, çalışamaz durumdaki tesisler, istihdam eksikliği gibi konular ülke ekonomisi için önemli. Deniz Ülke Arıboğan’ın toplum psikolojisi üzerine konuşması çok etkileyiciydi. Toplumların üzücü olayları unutma ve hayata yeniden dönme eğilimine dönük araştırma bulguları ilgi çekiciydi. Diğer yandan hocamız depremden özellikle erkeklerin ailesini koruyamamak ve barınma gibi zorunlu ihtiyaçları sağlayamamak gibi nedenlerle çok büyük etkilendiğini de önemle vurguladı.

Sivil Toplum Çalışıyor

forGoodDays etkinliğindeki “Sivil Toplum Çalışıyor” panelinde konuklarım, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş, YenidenBiz Derneği Başkanı Özlem Yeşildere ve Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney oldu. Sivil Toplum her zaman için çok önemli çalışmalar yapıyor, özellikle kadınlar için yapılan çalışmalar çok yapıcı ve geliştirici. Sivil toplumun yönlendirici ve destekleyici gücü bu dönemde çok daha önem taşıyor. Deprem bölgesine destekler ve kadınların çocukların geleceğine dönük çok sayıda projelerin olması gurur verici, hepimizin desteği çok kıymetli.

Bir cevap yazın