Bodrum’da Mavi Ekonomi’yi konuştuk

Bodrum Tourism Forum’da, Mavi Ekonomi’yi yeniden düşünmek, yeniden modellemek ve Akdeniz bölgesinin lideri olması için yeni bakış açıları kapsamlı tartışıldı.

En kıymetlisi Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın konuyu ciddiyetle sahiplenmesi ve bütün gün süren panelleri ekibi ile birlikte izlemesiydi. Bodrum’da hem ziyaretçi hem turist sayısı oldukça fazla. Ama imkanlarla bunu yönetebilmek, alt yapı sorunlarını yenilemek ve geleceğe taşımak da öncelikli. Bunların hepsinin ana başlığı Bodrum’u markalamak ve ülkemizin de tanıtım kanallarını güçlendirmek.

Bizim panelimiz de Mavi Ekonominin zorlukları ve yaratacağı fırsatlar üzerine oldu. Şehnaz Çehreli, Prof.Dr.Sevil Acar, Ayşegül Çil ve Gonca Karakaş ile ilkim değişikliğinden, surdurulebilirlige, dünya iletişimine ve  liderliğine, hizmetin iyileştirilmesinin sırlarına ve sivil toplumun fonlarla desteklenerek sisteme sağlayacağı yararın artırılmasına kadar geniş bir alanla katkı sağladık. 

En ilgi çeken konuşmacılardan biri de UNDP İyilik Elçisi Michael Haddad oldu, erişilebilir turizmin önceliğini ve önemini vurguladı.

Bir cevap yazın