ARTIK “MIŞ” GİBİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN DÖNEMİ TAMAMLANDI / Marketing Türkiye

ARTIK “MIŞ” GİBİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN DÖNEMİ TAMAMLANDI

  • PR sektörü krizlere alışkın ve kriz yönetimleri konusunda tecrübeli. Ancak, bu durum küresel boyutu nedeniyle karmaşık ve belirsizliği içeren bir süreç. Çok hareketli günlerde çok kapsamlı ve yoğun çalışma dönemi yaşanıyor. Diğer yandan sektörel krizler de her an kapımızda.
  • Ani belirsizlik ortamı ve önceden yaşanmamış kürsel karmaşık durum, markaların iletişim yatırımlarını kesmelerine, azaltmalarına ve hatta durdurmalarına sebep oluyor. Bunun devamında da paydaşlar için nakit akışı sıkıntısı doğuyor. Halkla ilişkiler sektörü küçük bir sektör ve bu krizi en az zararla atlatması beklentisi içinde olmalıyız.
  • Yeni süreçte liderlerin yönetim kalitesi ve iş yapış modelleri değişecek. Artık toplumsal konulara daha fazla odaklanacakları, çalışanlarına sarılacakları ve paydaşlarıyla güç birliği yaratacakları döneme doğru ilerliyoruz.
  • Artık “mış gibi” yapılan çalışmaların dönemi tamamlandı. İnsanı önemsiyeceğiz. Topluma dokunan sürdürülebilirliğe yatırım yapan, tüketicinin tercih kriterlerine çok daha önem veren markaların kazanacağı bir dönemdeyiz. Sektör kendi içinde mevcut çalışma alanlarını fayda/maliyet/kapasite/arz/talep açısından da değerlendirip, kaslarını geleceğe doğru şekillendirmelidir.

Marketign Türkiye / Mayıs 2020

Bir cevap yazın