Otomotiv sektöründe iletişim…

Otomotiv markaları, reklam ve halkla ilişkileri önemsiyor. Büyük bütçeler ayırıyor… Yeni araç tanıtımlarında yenilikler, farklılıklar yaratmaya çalışıyorlar. Pazarlama iletişimi projeleri etkin olarak yürütülüyor.

Son yıllarda kurumsal iletişim projeleri de yapılmaya başlandı. Amaç sürdürülebilir iletişimi sağlamak. Otomotiv sektörünün dünyanın geleceğindeki üstlendiği sorumluluk hızla artıyor.
Kurumsal sorumluluk çalışmalarının belki de en az yer aldığı sektörlerden biri otomotiv. Çünkü otomotiv sektörü, Türkiye’nin en büyük sektörlerinden biri. Yarattığı istihdam çok büyük, yarattığı katma değer çok büyük. Böyle olunca da biz otomotiv sektöründen çok daha fazla toplum yararına projeler üretmesini bekliyoruz.

Otomotiv markalarının iletişim çalışmaları dışında, iletişimin çok etkin olarak yürütülmesi gereken bir önemli alan, ürünle tüketiciyi buluşturan Yetkili Satıcılar… Yani her geçen gün büyüyen, hizmet çeşitliliği yaşayan, hatta birden fazla markayı tüketiciyle buluşturan yetkili satıcılar için iletişim zorunlu hale geldi. İletişimin bütün disiplinleri, yetkili satıcıların hedef kitleleri ve paydaşlarıyla etkileşimi için stratejik olarak planlanmalı.

Yetkili satıcıların bir diğer önemli sorunu, kurumsallaşma… Özellikle Anadolu illerinde bu daha zorunlu durumda. Artık, tüketicilerin istediği üstün hizmeti vermek, yetkili satıcıların satış hedeflerini tutturabilmeleri için zorunlu unsurlardan biri haline geldi. Müşterinin memnuniyetini sağlama becerisi hizmetle paralel ilerliyor.
Markaların, yetkili satıcılarını da iletişim çalışması konusunda desteklemesi ve yol göstermesi, otomotiv sektörünün de gelişmesini sağlayacak.

Bir cevap yazın