İletişim projeleri, sektörleri güçlendiriyor

ODD Gladyatör İletişim ve Satış Ödülleri ikinci yılında, otomotiv camiasını bir kez daha bir araya getirdi. Sektörün kucakladığı bir yarışmayı yapmak oldukça zor. Bunu TÜHİD Altın Pusula İletişim Ödüllerindeki yılların tecrübesiyle söylüyorum. Ama nedense, ödül kavramı çok sihirli. Kuruluşlar, ödül kavramı etrafında koşarak, heyecanla, şevkle birleşiyorlar, hem rakip hem aynı gemide yarışıyorlar.

ODD Gladyatör iletişim Ödülleri Jürisinin Başkanlığını ikinci yarışma ile bir kez daha üstlendim. İlk seneye göre yarışmaya başvuran projelerdeki artış, sektörün bu ödülleri benimsediğini gösterdi. İletişim projeleri kuruluşların kamuya açılan penceresi. Otomotiv sektöründe de fazlasıyla yaygın. Farklı kategorilerde çok güzel projeleri sahiplerinden dinledik. İletişimciler heyecanlı kişiler, sanıyorum, bu heyecan da güzel ve etkili projelerin oluşmasını sağlıyor. Kamuoyu da bu heyecana dahil oluyor. Amaç zaten iletişimdeki iki yönlü akışı sağlamak.

İletişim, her sektörü ilgilendiriyor. İletişime önem vermeyen sektörler, aslında rekabette de geri kalıyor. Bütün sektörlerin, iletişime dönük çalışmalarını, kendi sektörleri içinde paylaşmaya ve sektör dışına aktarmaya ihtiyacı var. Böyle olunca, sektörlerinin gelişimi ve ülke ekonomisinden daha büyük pay almaları, yatırıma yönelmeleri ve istihdam güçleri daha da artacaktır.

Bütün beklentimiz, iş dünyasındaki bütün yöneticilerin iletişim faaliyetlerine yatırım yapmaları. Yöneticiler bilmeli ki, iletişim hem kendi kişisel kariyerleri hem de kuruluşlarının gelecek tasarımı için önemli bir fırsat. Bu fırsat ipini göğüslemek yöneticilere düşüyor.

www.otoalsat.com

Bir cevap yazın