Markalar kimin?

  • Fransa Meclisi, soykırımın inkarını cezalandıran teklifi kabul etti. Günlerdir beklenen ve tahmin edilen karar Meclis’ten çıktı. Sonrasında ne olacak, yasa gereği ceza uygulaması gündeme gelecek.Bundan sonra ne olacak, bekleyeceğiz ve göreceğiz. Başbakanımız cevap verecek, büyükelçi geri çekilecek… bunları tamamen söylentiye göre yazıyorum. Sarkozy zaten Nisan’daki seçimi şimdiden kaybetti diyebiliriz. Zaten Fransa ekonomisi belli, İngiltere ve Almanya’nın Türkiye desteği daha kuvvetli.Fransa menşeli markaları ne yapmalı? Aslında markalar artık dünya markası halinde.. ayrıca dünya içinde binlerce çalışana sahip. Yani Fransa markasının olmasının ötesine çıkıyor.

    Otomobil sektöründe de yine çok büyük Fransız markaları var.

    Fransa’nın bu kararına bakarak, markaları veto etmeyi düşünecek olursak hata yapmış oluruz. Çünkü hem yaratılan ekonomiyi, yaratılan istihdamı önemsemeliyiz, hem de bu ekonomi ile dünya ekonomisi içinde almış aldığımız payı hatırlamalıyız…

    Fransız mallarına boykot, çağdışı bir uygulama olacak. Devletler düzeyindeki uygulamayı, ticarete yansıtmak iyi bir uygulama olamaz. Zaten Fransa da kendi markalarını koruyacak kararları bir an önce alması gerekiyor ki, aksi takdirde kendi markalarına zarar vermesin.

    Aslında, buradaki markaların yapması gereken, güç birliği içinde Türk-Fransız Ticaret Odası etrafında birleşmek ve kamuoyunu aydınlatmak olmalıdır. Sonuç olarak karşılarında temsilcisi oldukları markaların ürünlerini satmayı hedefledikleri kitleleri var ve merakla bekliyorlar.

    Markanın Fransız, ancak, yatırımın ve ekonominin ve de istihdamın Türkiye’nin ve Türk insanının olduğu kesinlikle vurgulanmalı.

    İletişimci ve sektörel bakış açısıyla her zaman markaların yanında ve destekçisiyiz…

Bir cevap yazın