Markanızı online yönetiyor musunuz?

Hayatımızın online araçlarla yönetilmesine ne diyorsunuz? Artık bütün yaşamımız online durumda. Çeşitli boylarda bilgisayarlarımız, cep telefonlarımız bizi birbirimize bağlıyor. Sadece bizi mi? Kuruluşlar da birbirine ve hedef kitlelerine online ortamda bağlanıyor. Bütün bireyler internet başında olunca, artık iletişim sisteminde online yapılar daha önem taşımaya başladı.

Kuruluşlar, son bir yıldır ağırlıklı olarak iletişimin online yanını fark etmeye, önemsemeye, kaynak yaratmaya başladılar. Çünkü artık hedef kitleler en önemli zamanlarını internet üzerinde geçiriyorlar. Böyle olunca da hedef kitleye ulaşmanın yolunu bulmak, kuruluşların iletişim stratejisinde ve vizyonunda yer alıyor.

İletişimi online ortama taşıyınca, online yapı içindeki her oluşumun da markalaşma çalışmalarını tasarlamak ve strateji dahilinde kurgulamak ortaya çıkıyor. Aksi takdirde hem beklenilen sonuca ulaşmak imkansız, hem de olumsuzlukların yaşanması kaçınılmaz olabilir.

Online ortamda marka olmak!

Markalar, müşteri kazanmamız için ve müşterilerle ilişkimizi sürekli kılabilmemiz için çok önemlidir. Online ortamda marka olmak da aynı şekilde tüketiciler için tercih edilmede önem taşıyor.

Markalar, beklenti oluşturur ve insanlar belirsizlikle karşı karşıya kaldıklarında güvenli olan seçeneği seçer. Tüketiciler tanıdıkları markadan ne bekleyeceklerini biliyorlar.

Milyon dolarlık bir marka için veya kişisel blog için veya paylaşım siteleri için web site oluşturmanın bir farkı yok, markalaşma her zaman önemli. Kişisel bir blog yapıyorsanız, markalaşma ayrılmanıza yardımcı olur ve sitenizin hatırlanmasını sağlar.

Peki online ortamda nasıl marka oluyoruz? İşte size web tasarımı ile marka oluşturmaya yardımcı olacak 9 ipucu:

Online marka olma ipuçları

1.   Renk

Markalaşmada iyi renk paleti çok önemli. Renk, farklı duyguları uyandırır ve bilinçaltındaki çeşitli başlıklara taşır. Bütün renkler farklı ilişki ve etkileri içerir.

2.   Karakter

Markanızın karakteri var mı? Markanıza kişilik katarsanız varlığınızı daha iyi anlatabilirsiniz.

3.   Heyecan, duygu

Heyecan, marka oluşturduğunuz zaman dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur. Sitenizi ziyaret ettikleri zaman hangi duygu veya heyecan hissetmelerini istersiniz?

4.Tutarlılık, bağlılık

Başarılı marka yaratmanız için onu unutulmaz yapmaya ihtiyacınız vardır. O halde insanların sizi hatırlamaları için ne yaparsınız?

5.Kodları ve görselleri yeniden kullanmaya uyumlu görseller ve plan

Bunun anlamı siteniz daha hızlı yükleme yaparak, kullanıcınızın web tarayıcısının birçok şey yüklemesine gerek kalmamasıdır.

6.Logonun boyutu ve konumu

Kabul edilmiş normlara göre logo, sitenin sol üst alanında yer almalı. Bu alan birçok insanın hangi sitede olduklarına baktıkları yerdir.

7.İlk ziyaret önemli

Siteyi ilk ziyaret eden kişi ilk birkaç dakika içinde site hakkında bilgi alır. Bu doğru site mi? İlginç görünüyor mu?

8.Yazı tonu – Ses tonu

Web sitenizde kullandığınız dil, sizin markanızın karakterini ve kişiliğini desteklemeli.

9.Eşsizlik

Şimdiye kadar saydığımız özellikler sizi sadece şimdiye getirir, çünkü markanızı oluştururken dikkate almanız gereken çok önemli bir özellik vardır; eşsizlik.

Nasıl bir online marka:

Web ortamı, markanızı oluşturmak için mükemmel bir platform. Bu yüzden site üzerinde çalışırken markayı yok saymayın. Markanızı, güçlü ve etkili kılmak için bütün farklı tekniklerden faydalandığınızdan emin olun.

Yöneticiler, Marka yöneticileri, İletişimciler, Çalışanlar herkes ama herkes markasına sahip çıkmalı ve yeniliğe uyum sağlamanın yollarını arayıp bulmalı.

Bir cevap yazın