Temiz Teknolojiye Temiz İletişim Dönemi

 

“Yeşil” marka olmak ve stratejik iletişim, hem markayı hem de şirketin performansını önemli ölçüde etkiler

Kurumsal sorumluluklar ve güvenilir iletişim ile temiz teknoloji kurum yapılarında bütünlük sağlıyorlar

Temiz teknoloji terimi, çok büyük üretim alanı olan kurumların, ürünlerin ve servislerin çevresel alanını küçük tutmak için teknolojiye odaklanmasını ifade ediyor. Genellikle temiz teknoloji, yenilenebilir enerjiden çevreci taşımaya ve bilgi teknolojisi sırasıyla sürdürülebilir enerji üretimi ile kaynak biriktirme arasında ilişki kuruyor.

Halk, temiz teknolojiyi seviyor. İklim değişikliği için daha fazla ilginin teşvikiyle, temiz teknoloji halka yakın hareket olarak kabul görüyor ve yaygınlaşıyor. Şimdi ana yatırım “teknik teknoloji”ye yapılıyor ve ekonomi sektörü için önem taşımaya başlıyor. Kurum için, temiz teknoloji sonuçları, kurumun iletişimi için bazı yeni konuları da beraberinde getirebilir.

İletişimden sorumlu kişiler olarak sormamız gerekir ki; gerçekten ürünler ve şirket temiz mi? veya ne kadar temiz?

“Temiz ve yeşil olmak” bağlantısı, kurum için aynı zamanda karmaşık bir duruma da neden olabilir, açıkça baskı da yaratabilir. Bu bir tehdit oluşturabilir. Temiz teknoloji talebi, sadece bir şirketin ürünleri değil, bütün işletmenin tamamı için geçerli. Daha da fazlası, bu talep bilgili, çok yönlü oldukça şirketin hissedarlarını da içerir. İletişimden sorumlu kişiler olarak sormamız gerekir ki; gerçekten ürünler ve şirket temiz mi? veya ne kadar temiz? Bu teknoloji, hangi çevresel etki altında ya da ürün gerçekten var mı? Eğer “yeşil” unsurlarla uğraşmak istemiyorsak, şirketin buna bağlı olarak hareket ettiğinden emin olmalıyız.

İletişim ve Yeşil uyumlu olmalı

Kurum yöneticileri ve hissedarlarına güven ve imaj kaybı yaratan, ürünleri doğru olmadığı halde tüketiciyi aldatmak ve yanıltmak için çevre dostuymuş gibi sunan firmalar, kurum yöneticileri ve hissedarlarına güven ve imaj kaybı yaratıyor. Yani herhangi bir spekülasyonu önlemek için değişkenlik göstermeyen yönetimlerde, etik iletişim önem kazanıyor. Yönetim ve iletişimcinin uyumu ise her zaman önemli ama, bu alanda çok daha önem taşıyor.

Yeşil olmanın fırsatları…

“Yeşil” olmak, markanıza klasik olmanın dışında bir çok değişik fırsatlar yaratabilir. Temiz teknolojinin pozitif etkileri aldatıcı olabilir. Yeşil olmak, markalaşma fırsatlarını tetiklese de stratejik iletişimin de kendine ait riskleri her zaman var.

“Yeşil” marka olmak ve stratejik iletişim, hem markayı hem de şirketin performansını önemli ölçüde etkiler. İmajınıza artılar katmak için çevresel sorumluluk başlığı önemli, ancak, tek ayırt edici özellik olmamalı.

Temiz teknoloji “ana görüş” haline geliyor, çünkü iklim değişikliği, küresel ısınma unsurları gündemi her zaman değiştiriyor. Çevresel sorumluluk güçlü bir temel varlık olabilir elbette. Ancak, orada daha başarılı olabilmek için bir iletişim stratejisi gerekiyor.

Başarılı temiz teknoloji şirketleri aslında bu iki durumu dengeli bir şekilde yönetiyor. Üstelik, markalarına geldiği zaman sadece “ yeşil olmaya” güvenmemeyi garanti ediyorlar.

Kurumunuzdaki ve ürününüzdeki yeşil perspektifi, şirketteki temiz teknoloji hikayeniz için anlamlı hatta duygusal bir çerçeve de sağlayabilir. Bu nedenle iletişim stratejisi güçlü olunca, ne hakkında olduğu önemli değil, medya nezdinde de olumluluk kazanıyor; süreç içinde satışları arttırıyor, tüketici nezdinde bilinirliğini artırıyor veya yatırımcısını koruyor.

Kamuoyu endüstrileşen ve kirlenen dünyada her zaman yeşil markaları ve temiz bakış açısını izliyor

Biz iletişimciler için, temiz teknoloji alanında çalışıyor olmak, iletişimin kesinlikle şeffaf ve doğru olarak yapılmasını gerektirir.

Kamuoyu endüstrileşen ve kirlenen dünyada her zaman yeşil markaları ve  temiz bakış açısını merak ediyor ve izliyor. Yüksek karbon salınımlı endüstri ve teknolojilere karşı sınırlarımızı kesinlikle çizmeliyiz. Böylelikle enerji üretimindeki anlayış, enerjideki verimlilik ve çevresel ayak izini etkileyecek, bilimdeki son gelişmeler ve politikalar da dahil olmak üzere ciddi ve köklü bir bilgiye her zaman gereksinimimiz bulunuyor.

Temiz teknoloji kuruluşları, iyi iletişim stratejileri ile seslerini kamuoyuna daha kolay duyurabilirler. Birçok iletişim çalışmalarına göre çok daha küçük bütçeli çalışmalar olabilir. Ancak bu iletişimde, sürdürülebilirlik önemli, bütün paydaşlarla birlikte bir ağ oluşturmak önemli.

Bu iletişim ağı aslında, güvenilir” temiz ve yeşil” iletişim mesajları ile birlikte, hem ticari hem de kurumsal sosyal sorumluluk gibi iletişim projelerini içerebilir. Bu iletişim politikaları, kuruluşun yeşil anlayış ve tavrını, inandırıcı ve kanıtlanabilir iletişim stratejisiyle farkındalık ve güven inşa etmeli, bunun için de dikkatli olarak hedeflenmeli ve planlanmalı.

 

Temiz teknoloji şirketlerinde iletişimin son durağı “yeşil” paketin marka ile birleşimi

Temiz teknoloji şirketlerinde, teknoloji birden başlamakta ve büyüme sürecinde birçok sorunla yüzleşmekte ve sürekli artan inovasyon ve rekabet ile şekillenmekte.

Gelişen temiz teknoloji sektöründe ne yaparsanız yapın, çevresel sorumluluk ve çok iyi planlanan ve yönetilen mesaj olmadan ilerleme kaydedebilmek imkansız. Kısaca, temiz teknoloji şirketleri için temiz iletişim önemli. Başarılı temiz teknoloji şirketlerinde iletişiminin yolu, süreci yaşamak ve olabilecek aksaklıkları profesyonelce kapatabilmek ve sonra da paketi markanızla birleştirmenizden geçiyor.

Bir cevap yazın