INFINITY FX ilgi çekici…

Otomobil testlerimizin ilk markası Infinity oldu. Seçtiğimiz modeli ise FX oldu.

Infinity FX, orta boyda lüks bir SUV. Orta boy deyince hemen kullanma hevesine kapılmayın, yine de oldukça büyük bir araç. Görünümü evet orta boy, ama kullanırken büyüklüğünü hemen anlıyorsunuz. Rahat binip inilebilecek bir SUV. Ön uzunluğu yol ile buluşuyor.

Lastikleri oldukça geniş. Anahtar sadece kapıyı açıyor ve kapıyor, otomobil düğme ile çalışıyor. El freni klasik yapıdan uzak, ayak ile kumanda ediliyor.

Ben otomotik ve dizel modelini kullandım. Yirmibeş yıldır her gün araba kullanan ben biraz acemilik çektiğimi hemen söylemeliyim. Ben aslında küçük araba sevmem, kendi arabam da Avensis, üst bir sedan. Ama Infinity FX biraz ağır bir otomobil. Kullanımı bayanlar için zor bir otomobil. Direksiyonu ağır ve boyuna göre biraz küçük bir direksiyon. Aynası da o araca göre biraz küçük kalmış.

Deri koltukları çok etkileyici. Soğuk bir havada alttan ısınması çok keyifliydi. Aracı park ederken aynaların yön değiştirerek yol kenarını göstermesi çok yararlı. Aynı şekilde park ederken, arkayı kamera ile izleyerek kolaylıkla park etme şansınız var. Koltuk ayarları çok detaylı. Hatta aracı park edip inerken, rahat inebilmenizi sağlamak için, koltuklar otomatik olarak geriye gidiyor.

Ön konsol digital yönüyle etkileyici. Navigasyonu farklı yönlerle kullanmak, İstanbul gibi bir yerde kaybolmanızı ve soru sormanızı önlüyor. Arka koltuklar çok rahat ve görüş mesafesi güzel. Camlar filtreli ve güneşi engelliyor. Ayrıca, dışarıdan içerinin görülmesini de zorlaştırıyor.

Lüks otomobiller gerçekten dikkat çekiyor. Çok fazla piyasada olan bir otomobil olmadığı için insanlar bir bakıyorlar, inceliyorlar. Diğer arabalar yanında küçük kalıyor. Normal olarak diğer kullanıcılar bir bakıyorlar. Daha sonra da içine bakıyorlar kim kullanıyor diye. Gerçekten de öyle değil mi, bir arabayı beğendiğimiz zaman bir de kullanıcısına bakarız ki, o araba ile o kullanıcı “good couple” olmuşlar mı? Kullanılan araba ile bütünleşmek önemli tabi.

Diğer yandan ben bu otomobili biraz, erkek kullanıcılar için uygun buldum neden bilmem? Galiba biraz fazla ağır, kullanımı ağır bir otomobil. Tabii bir de profesyonel kullanıcılardan yararlanılabilir.

Sonuç olarak, sınıfının güzel ve etkileyici bir otomobili. Bakalım gelecek testeki araçlarla arasında nasıl bir etkileşim olacak.

Keyifli kullanımlar diliyorum.

Bir cevap yazın