AutoShow 2012 yılında bir milyon kişiye ulaşmalı…

AutoShow 2012 yılında bir milyon kişiye ulaşmalı…

İki yıl sonra açılan ve on bir gün açık kalan AutoShow kapılarını kapattı. Fuar süresince yoğun ilgi gördü ve son gün ise oldukça kalabalık oldu. Tam tamına 800 bin ziyaretçi hiç de küçümsenecek bir rakam değil.

Fuar sonunda görülen şu oldu, arabalar yorulmadı ama temsilciler ve hizmet için görevlendirilen kişiler yoruldular. Son iki gün arabalar ile ilgili açıklama yapma enerjileri düştü, güler yüz yok oldu. Yerine, artık bitse de gitsek modu geldi. Ama arabalar son derece enerjik ve çekiciydi.

Sanıyorum bütün arabaların satılmasının ve stokları eritmesinin sebebi de buydu. Standlar çok güzel hazırlanmıştı. Özel konseptli standlar vardı. Hatta Peugeot gibi, tamamen uluslar arası network içinde getirilerek kurulan stand yapıları dikkat çekti. Showlar önem taşımaya başladı. Promosyonlar yok oldu. Konserler ortaya çıktı, Mankenler geldi. Renault’un modern dans gösterisi ile yeni araçları tanıtması estetik ve yaratıcılığı oluşturdu. Ford standındaki oyunlar yaratıcıydı. Toyota 29 Ekim gününü iyi değerlendirmiş ve Türk bayrakları ile Cumhuriyeti kutlamıştı. Aslında bu yıl autoshow geçtiğimiz fuara göre daha etkileyici ve yaratıcıydı.

Yine çok dikkat çeken bir konu, kadın hedef kitlesi bu sene çok önemsenmiş ve katılımın sağlanması için özel kampanya yapılmıştı. Kadınlar kampanyayı benimsemiş ki, çok kadın katılımcı gözlendi. Kadınlar sadece fuarı gezmediler, ayrıca arabaları incelediler, bindiler içine baktılar, hosteslerden bilgi aldılar. Hepimiz biliyoruz ki, kadınlar otomobil alım tercihinde çok etkililer.

Asıl önemli katkı ise ekonomiye oldu. Markalar indirimlerle satışları desteklediler ve araçların çoğunluluğu satıldı, hatta sıralar oluştu. Bu oldukça güzel bir sonuç. Satışlar arttı, katma değer çoğaldı, lüks otolar yok sattı.

Fuarı, on günde 800 bin kişi gezmiş. Hedef 2012 yılındaki fuarda en az 1 milyon kişinin ziyaret etmesi ve alım gücünün ve satın almaların yükselmesi. Otomotiv sektörüne fuar ile gelen heyecanın hız kaybetmeden devam etmesi en büyük dileğimiz.

Bir cevap yazın