AutoShow meğer ne kadar bekleniyormuş!

AutoShow meğer ne kadar bekleniyormuş!

Fuarın açılış günü bugün, üstelik de 29 Ekim günü. Çok erken saatlerden itibaren inanılmaz bir kalabalık var. CNR girişinde arabalar  uzun kuyruklar oluşturdu, otoparklar arabalara yetmedi, ziyaretçiler zorlandılar. Kötü havada ve aşırı yağmurda insanlar evden çıkmaz derken, tatil gününü fuarda değerlendiren ve aileleri ile birlikte gelenler çok olmuş.

Otomobil alımında kadınların önemli bir hedef kitlesi olmaya başlaması ile birlikte, kadınları fuara çekmek için bu sene özel kampanya yapılmış ve kadınlara giriş ücretinde indirim uygulanmış.

Fuarın resmi açılışı sonrasındaki ilk gününde salonlar çok ama çok kalabalıktı. Neredeyse arabalar insanların arasında yok olup gitti. Firmalar standlara çok özenmişler. Ayrıca, fuara katılmanın otomotiv kuruluşlarına ciddi maliyetleri de var. Peugeot gibi bazı kuruluşların standları yurt dışından gelmiş.  Markalar, standlarında küçük birer galeri yaratmışlar, ikramdan, ilgiden, ziyaretçilerden ilk günden yorgun düştüler.

Diğer yandan CNR biraz yorgun, biraz ilgiye ihtiyacı var. Yağmurdan damlayan tavanlar, ruhsuz çalışanlar biraz sıkıntılı yan. Ceyda Erem, desteksizlik nedeniyle tamiratların yapılamadığını söylüyor ama sıkıntıyı çeken halk oluyor.

AutoShow’un ekonomiye katkısı büyük. Sektörü canlandırdı. Ziyaretçiler merakla ve talepkar bakışlarla araçları inceliyorlar. Fotoğraf çekiyorlar, videoya alıyorlar, dokümanları topluyorlar. Markalar promosyonu kaldırmışlar, neredeyse yok gibi. Çoğunluk broşürleri  torba torba taşıyorlar.

AutoShow’dan sektörün önünü açmasını bekliyoruz, harektlendirmesini bekliyoruz. Yatırımlar artsın, istihdam sağlansın, katma değer yükselsin…

Bir cevap yazın