Arabanızın rengi kırmızı olsun mu?

Arabanızın rengi kırmızı olsun mu?

Araba tercihinde, birçok etken olduğunu biliyoruz. Bu etkenlerden biri de renkler. Erkekler daha soğuk renkleri tercih ederken, bayanlar daha renkli araba kullanmayı istiyor ve tercihini renkten yana yapıyor.


Yine de araba alırken en çok tercih edilen renk beyaz oluyor. Onu beyaz ve siyah renkler izliyor. Sonraki renk ise kırmızı.

Bayan sürücüler kırmızı rengi çok seviyorlar, özellikle keyfi olarak araç kullanan bayanlar… Otomobillerin renklerine göre fiyat farkı bulunmuyor. Ama bizde, kırmızı araba çok nazar çeker gibi bir de inanış söz konusu.

Amerika’da kırmızı renkli araçların satış fiyatının diğerlerine göre daha pahalı olduğunu biliyor musunuz? Gerçekten öyle. Çünkü kırmızı renk, trafikte kaza riskini yükseltiyormuş. Araştırmalar, kırmızı renkli araçların trafikte kaza yaratma oranının diğerlerine göre daha yüksek olduğunu göstermiş. Bu nedenle de kırmızıya olan talebi azaltmak amacıyla, kırmızı renkli araçlar daha pahalıya satılıyormuş.

Trafik için güzel bir çözüm. Ki bu riski az ABD yollarında bile kaza oranını artırıyorsa gelin bizim yolları bir düşünün.

Araba renklerinin keyfi artırdığı kesin ama kazayı da artırdığı belirlenince, artık biraz dikkatli olmak gerekiyor.
Keyifli kullanımlar diliyorum.

Bir cevap yazın