İstediğiniz otomobili aldınız mı?

İstediğiniz otomobili aldınız mı?

Otomotiv sektöründe indirim heyecan verdi. Hepimizi aracımızı değiştirme heyecanı sardı. İndirim sektörle birlikte tüketiciyi de hareketlendirdi.

Dün bir arkadaşım, 20 gündür istedikleri aracı bulamadıklarını söyledi. Toyota Avensis arıyorlarmış ve bayilerde kalmamış. Ne güzel değil mi? Almak istiyorsunuz ama araç yok, sektör için çok sevindirici bir durum, yani stok olmaması, tüketicinin sırada olması…

Çocukluğumuzda hatırlıyorum, babam Renault araç almak için peşinat yatırarak sıraya girmişti, beş ay sonra sıra bize gelmişti. Ne günler değil mi? O zaman Tofaş ve Renault iki markaydı, bir de Anadol… Bugün öyle mi, kaç marka piyasada tam olarak bilemiyorum ama piyasa markalar açısından çok renkli. Eskisi gibi markalar arasında çok büyük hizmet farklılıkları yok. Neredeyse bütün araçlar lüks ve bütün araçlar çok güzel.

Bizim araba alımında etkilendiğimiz en önemli kavramlardan biri de “duygusallık”. Yani sevdiğimiz, istediğimiz, alışkanlığımız olan markayı daha çok tercih ediyoruz. Elbette servis hizmetleri de çok önemli.

Bu arada, sektör de oldukça hareketli ve başarılı günlere koşuyor. Otomotivciler yeni görevler üstleniyorlar. OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanlığı görevinden KOÇ Holding CEO Vekili olarak belirlendi. Yeni dönemde önemli bir sorumluluk üstlenecek olan Turgay Durak’a başarılar diliyorum. Ayrıca, bir diğer merak konusu da Ford Otosan’da Genel Müdürlük koltuğuna kimin oturacağı olacak. Gelecek günler bunu gösterecek.

Huzurlu günler dilerim.

Bir cevap yazın