Hedef çok basit; dünyayı kurtarmak…

Hedef çok basit; dünyayı kurtarmak…

Her alanda Dünyayı kurtarmanın çabalarını arayıp duruyoruz. Her sektör kendi alanıyla ilgili yenilikleri bulmaya, çevreyi, dünyamızı korumaya, sağlıklı yaşam ve gelecek nesiller için daha yaşanılır bir dünya bırakmanın sorumluluğu içinde araştırma ve geliştirmelere önem veriyor.

Amerika Kongresi’nin, 2020’den sonra üretilecek araçların100 km’de ortalama 6.7 litreden fazla yakıt tüketmemesini içeren kanunu, üreticileri harekete geçirerek. Bütün otomotiv üreticileri, artık yeşile dönerek, çevreci otomobillere ağırlık verecekler. üreticiler, ister hybrid, ister dizel, fuel-cell veya elektrikli, yakıt tasarrufu amaçlı araçlar üzerinde çalışıyorlar.

NewYork Auto Show ise bu tür araçlarının son sergilenme alanı oldu. İlginç sovlarıyla kuruluşlar yeni araçlarını öne çıkarmaya çalıştılar.

Otomotiv üreticileri, 100 km’de 7.8 litre yakıt tüketen modelleri zaten satıyorlar. Benzin tasarrufu sağlayan hibrid’ler dünyada çok revaçta. Toyota’nın küçük Prius’dan, Honda Civic ve Cadillac’ın büyük Escalade SUV ‘ına kadar her tip ve büyüklükte hibridler mevcut. Bunları yeni modeller elbette takip edecek. Otomotiv konusundaki uzmanların söylediğine bakılırsa, bir kaç yıl içinde her 100 araçtan 10 tanesi hybrid olacakmış, oldukça yüksek bir rakam değil mi? Gelecek on yıl içinde, hybridli araçların benzinli araçların yerini alacağı düşünülüyormuş.

Türkiye’de de Honda Civic hybridli modelini, bir yıldır Türkiye’de üreterek dünyaya satmaya başladı. Ne kadar önemli bir gelişme! çevreci bir otomobili burada üreterek dünyaya satıyoruz. Aslında bir diğer önemli yanı ise kuruluşların ve kişilerin bu otomobilleri tercih etmesi. Otomotiv üreticileri üretimleri gerçekleştiriyorlar, ama bu özellikli araçların daha pahalı olmasına rağmen, kuruluşlar tarafından tercih edilebilmesi çok daha önemli sanırım.

Hedef çok basit: “Dünyayı kurtarmak için aptal olmak gerekmez” diyorlar…

Yenilikçi araçları, tasarruflu ve bilinçli kullanımlar dileğiyle…

Bir cevap yazın