Arabalardan atılan çöpler…

Arabalardan atılan çöpler…

Hepimiz görmüşüzdür, kullanıcılar veya yolcular, arabanın camını açıp kağıt mendili, sigara kutusunu hatta cola bira kutusunu atıyorlar. Bunlara rastlamayan mutlaka sigarasını atan bir sürücü-yolcu görmüştür.

Ne tuhaf değil mi? Bir yandan çevre konusunda bilinçlenmeye çalışıyoruz, pet şişelerin verdiği zararı biliyoruz. Diğer yandan, arabamızı temiz tutma telaşıyla şişeyi teneke kutuyu fırlatıp camdan atıyoruz. Sonrasını ise hiç düşünmüyoruz.

Geçenlerde bir arkadaşım başına geleni anlatınca verilen zararın maddi ve manevi boyutunu düşündük. Otobanda öndeki araçtan fırlatılan teneke kutu, süratle gelip kendi ön camına çarpıyor ve cam tuz buz oluyor. Ani olan ve görüşü engelleyen durum nedeniyle, yol kenarına çarpıyor ve bu çarpmanın hızı nedeniyle aldığı darbeyle de kolu kırılıyor. Doktor, hastane, araba tamiratı falan derken, sıkıntı, üzüntü, maddi problemle karşı karşıya kalıyor. Teneke kutuyu fırlatan araç sürücüsü ise ne mi yapıyor? Tabii ki o bu olayların farkında bile değil, kutuyu fırlatarak yoluna devam ediyor.

Bu tür olaylar, hepimizin başına her an gelebilir. Ama çocuklarımız için bu örnekleri yok etmemiz gerekiyor. Belki de onlar çevre konusunda anne ve babalarından daha da bilinçliler.

Kendi evimizi temizlerden başkasının alanına girmemeyi ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum!

Keyifli yolculuklar diliyorum.

Bir cevap yazın