Yeni Yıl Mesajı

Yeni Yıl Mesajı
Yeni bir yıla girmenin heyecanı içindeyiz. Hepinize sağlıklı ve mutlu çok güzel yıllar diliyoruz. Herşey istediğiniz, hayal ettiğiniz ve gönlünüzdeki gibi olsun. Yeni yıla girerken, 2007 yılı içersinde gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmaların özetini sizlerle paylaşmak istedik.

TÜHİD’in bazı çalışmaları;•Uluslararası İlişkiler

3 Mart 2007 tarihinde, CERP Yönetim Kurulu Üyelerini İstanbul’da ağırladık ve üyelerimizle birlikte olmalarını sağladık. CERP –Batı Avrupa Halkla İlişkiler Teşkilatı’nın “Avrupa Birliği’nde” halkla ilişkiler konulu çalışmasına katıldık.

CERP bünye içinde oluşturulan ETİK Komitesi’nde yer alıyoruz. Mesleğimizin uluslar arası etiğinin yeniden oluşmasında görev alacağız.
Global Alliance Başkanı’nı da yine İstanbul’da ağırladık. GA ve CERP web sitelerinde TÜHİD bilgilerinin ve Türkiye ile ilgili bilgilerin yeralması için dokümanları hazırladık.

Ülkemiz ile Avrupa’daki halkla ilişkiler konusunda değerlendirmelerin yanı sıra yeni girişimlere de imza attık. Avrupa birliği fonlarından derneğimizin yararlanmasını sağlamak için de 2008 yılı içerisinde iki ayrı projemizi sunacağız.

Uluslar arası PR Festivali’nde de yine katılımcı akademisyen olarak yer alarak TÜHİD’i temsil edeceğiz.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Global Compact – TÜHİD katılımı için gerekli başvurularımızı tamamladık.

•TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi

Meclis Çalışması

Bildiğiniz üzere, yaptığımız başvurular ve lobi çalışmaları sonucunda birbuçuk yıl bekleyerek TOBB bünyesi içinde yer alan meclislere bir yenisini ilave ettirmeyi başarabildik. TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi’nde, anlaşılacağı üzere Medya ile birlikte yer alıyoruz, TÜHİD’i Başkan Yardımcılığı ile temsil ediyoruz.

Periyodik aralıklarla gerçekleştirilen toplantılarda, sektörler için önemli kararlar alımında fikir birliği oluşturularak, birçok bakanla görüşüp, sorunlarımızı aktarıp ve çözüm hakkında öneriler sunmaktayız.

Reklam Kurulu

Sanayi Bakanlığı ve Reklam Kurulu Genel Müdürlüğü ile “Örtülü Reklam” konusunda karşılıklı görüşmelerimiz sonucunda, iletişim ve medya sektörünün kurulda etkin yeralması konusundaki taleplerimizi yineledik ve gerekli değişikliklerin yapılacağı konusunda söz aldık.

Ticaret Odalarındaki Meslek Grubu

Diğer yandan, TOBB bünyesi içindeki çalışmalarımız sonucunda, Ticaret Odalarındaki meslek gruplarının Avrupa Birliği normlarına göre yenilenmesi aşamasında da, yine Medya ve İletişim Meslek Grubu’nun kurulması ve bütün iletişimcilerin de tek grup altında yer alması ve güç birliği yaratması konusunda girişimde bulunduk.

•TÜHİD’e Kamu Yararına Dernek statüsü kazandırılması

Kamu Yararına Dernek statüsü kazanılması için yaklaşık olarak iki yıldır çalışıyoruz. Birçok görüşme yapıldığı ve gerekli belgelerin İçişleri Bakanlığı’na teslim edildiğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Önce Maliye Bakanlığı tarafından denetlendik, sonrasında İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimlerinden tekrar geçtik. Yeniden İçişleri Bakanlığı’na dönen evraklarımızın son imza aşaması ile işlemimiz tamamlanacak.

Ancak, bu süreçte seçim çalışmaları, bakan değişiklikleri, yeni bakanın yeni çalışmaları birbirini takip etti ve Sayın Bakan henüz bu tür dosyaları imzalamaya başlamadığı için bizim evrakımız da bekliyor. Ancak, bizim süreçlerimizde bir aksilik olmaması nedeniyle artık imza sonrasında sadece Bakanlar Kurulu aşamasını takiben sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

•Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri

Altın Pusula ödüllerinin yedincisini gerçekleştireceğiz. Her geçen yıl başvuran proje sayısının artmasından ve yarışmamızın merakla takip edilmesinden memnuniyet duymaktayız.

•TÜHİD Etik Çalışmaları

Etik ilkelerimizin yenilenmesi ve Etik Kurulumuzun oluşmasından sonraki geçen süre içinde, sektörümüzden, medyadan, iş dünyasından TÜHİD Etik Kurulu’na iletilen bir konu olmadı.

•Üye ilişkileri ve yeni üyeler

Üyelerimiz ile iletişimimizi elektronik ortamdan sağlıyoruz. Bu yüzden dernekteki bilgilerinizi güncel tutmanızı rica ediyoruz. Ayrıca derneğimize yeni üye kazandırma çalışmalarımız da devam etmekte. Bu nedenle, sektörümüzde görev yapan üyemiz olmayan meslektaşlarımızı tarayarak üyeliğe davet ediyoruz ve formları Balotaj Kurulu’muzun onayına sunuyoruz.

•Genç TÜHİD

Genç TÜHİD projemiz ile 25 yaş altı genç iletişimciler hedeflenmektedir. Bu doğrultudaki projemizle ile ilgili altyapı hazırlık çalışmaları devam etmekle birlikte, gerçekleştirilecek olan projelerin taslakları hazırlanmaktadır.

•TÜHİD’e merkez kazandırılması

TÜHİD Merkezi, Kamu Yararına Dernek statüsü kazanıldıktan sonra gerçekleşebilecektir. Bu nedenle beklenilmektedir.

.Aidatların Takibi

Genel Kurul’umuzun talimatıyla aidat borçlarının takibi çalışması titizlikle yapıldı. Bu doğrultuda, 2003 ve öncesine ait aidat ödemeleri olan üyelerimize, durumları defalarca, elektronik haberleşme ve iadeli taahhütlü mektup yolları ile hatırlatıldı. Bu çalışmanın sonunda, TÜHİD bünyesinde yer almak isteyenler bizimle bağlantıya geçtiler. İletişimsiz kalanların TÜHİD üyeliği durduruldu ve kendilerine bildirildi.

2008 yılından itibaren de aynı çalışma 2004 ve 2005 yılları aidat borçları olan üyelerimiz için gerçekleştirilecektir.

Aidatlarını düzenli ödeyen üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

•TÜHİD Koordinatörü Selin Yaşar

Geçmiş yıllarda bizimle çalışan Selin Yaşar arkadaşımız, yine dernek bünyesinde bizimle birlikte olacaktır.

TÜHİD yeni dönem çalışmalarını da aynı hızla sürdürecektir.

Hepinize mutlu, sağlıklı çok güzel günler dileriz.

Sevgi ve Saygılarımızla

01 Ocak 2008

Bir cevap yazın