Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mediathink 2007

Şirketlerin sosyal sorumluluklarının bilincinde oldukları ve kalkınma konusuna verdikleri destek olarak görülen KSS’ye, sizin bakış açınız nedir?

Sosyal sorumluluk kavramı, bireysel veya kurumsal olsun, gönlünüzle ve emeğinizle yapmanız gereken çalışmalar. Kurumsal sosyal sorumluluk kavramı da böyle düşünülmeli.

Kuruluşların, ürettiklerinin karşılığında toplumdan bir şeyler alırken, toplum yararına fayda sağlayacak çalışmalara da destek olarak, topluma katkıda bulunmaları gerekir. Ama bunu yaparken, karlılık, yeni müşteri, medyada yer almayı hedefliyorlarsa, kuruluşları için yanlış bir çalışma yapmış olurlar.

Sizce KSS’nin şirketlerin uzun dönemli stratejik süreçlerine ve karlılığına etkileri neler?

Kurumsal Sosyal Sorumluluk, kuruluşların gelecek hedeflerine ulaşmalarına etki eden çalışmalardır. Ancak, karlılık amacını asla taşımamalıdır. Ama KSS, kurumsal itibarın önemli bir destekcisidir.

Altın Pusula’ya bu yıl KSS alanında kaç proje katılıyor?

6.Altın Pusula’da 27 KSS projesi yarıştı, hepsi birbirinden güzel projelerdi.

Projeleri değerlendirirken hangi kriterleri göz önüne alıyorsunuz? Ölçümleme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşıyor musunuz?

Altın Pusula’da bütün projeleri, Araştırma, Planlama, Uygulama, Yaratıcılık ve Ölçme/Değerlendirme olmak üzere, beş ayrı kriterde değerlendirdik. Çok sevindiriciki, artık projelerin üretiminde de bir projede olması gereken kriterlere çok dikkat ediliyor. Ve bütün projelerin kuruluşa katkısını görebilmek için de ölçme ve değerlendirmenin de yine kullanıldığı görülüyor. Kriterlerdeki eksiklik, jürinin de eksik puanlandırmasını doğuruyor.

Bir cevap yazın