EDS’ye dikkat!

EDS’ye dikkat!

EDS hakkında bilginiz var mı?
Elektronik Denetleme Sistemi hayatımıza girdi ama bizler yeteri kadar bilgi sahibi miyiz?
Aslında bilgimiz eksik ama, uymayan sürücülere dört ayda 4 milyar ceza kesilmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi beş noktaya denetleme sistemi yerleştirmiş. Kağıthane, Bakırköy, Beşiktaş, Çağlayan, Haliç, Edirnekapı’ya yerleşen kameralar, şerit ihlali yapanları, kırmızı ışıkta geçenleri anında belgeliyormuş. Dört aydır yapılan bu denetleme sonucunda hatalı geçiş yapan araç sayısı 39 bine ulaşmış, ne kadar yüksek değil mi?
Yıl sonuna kadar sistem 100 noktayı daha denetleyecekmiş, böylece bütün önemli geçiş yolları denetime giriyor. Yakalananlara, görüntüleri ile birlikte ceza makbuzları adreslerine ulaştırılıyor.

Aslında trafik düzeni için çok iyi bir uygulama. Kendimizi kontrol altına almalıyız. Cezaların eve geliyor olması ve ihlal görüntüsü, en fazla polisleri rahatlatıyordur herhalde. Ne de olsa itiraz eden, pazarlık eden, tartışmaya giren sürücüler azalacak.

Çok güzel bir uygulama. Ancak, yol üzerinde sağ şeritlerde gördüğümüz EDS yazısı, görüntü kayıt resmi kaç sürücüye bir şeyler anlatabilyor emin değilim. Biz henüz bu konuda yeterli bilgiye sahip değiliz. Belki de cezayı alanlar, neden aldıklarını bile tam anlayamamışlardır.

Şüphesiz, hepimizin çok dikkat etmesi gerekiyor. Araç sürerken, bize birşeylerin söylenmesine gözlemlenmemize bile gerek yok elbette, ama maalesef ayda onbine yakın kişinin yakalanıyor olması da ürkütücü… Dileriz hiç kaza olmaz, ceza olmaz, huzurlu yollarda mutlu seyahatler ederiz.

EDS’yi unutmayın, cezaları hatırlayın…

Bir cevap yazın