Tanıtımda sektörel hareketler…

Tanıtımda sektörel hareketler…

Türkiye’nin tanıtımı üzerine, biz iletişimciler sürekli konuşur dururuz. Nasıl olması gerektiğini belirleriz, projeler hazırlarız, bütüne bakarız ve ülkenin genelini düşünürüz. Aslında, büyükten küçüğe gitmekten çok, küçükten büyüğe gitmek daha etkileyici olabilir.

Çalışma hayatının bütün sektörlerinin Türkiye’nin tanıtımı anlamında yapacağı çok şey var. Bütün sektörler, kendi uzmanlık alanları çerçevesinde, ülkemiz tanıtımı için çalışma yapabilirler.

Otomotiv sektörü, bu alandaki en güçlü sektörlerden biri. Dünya ile entegrasyon halinde çalışıyor. Hemen hemen hepsinin uluslararası bağlantısı var. Otomotiv ana sanayi ile birlikte yan sanayi için de durum aynı. Birçoğunun uluslararası bağlantısı var. Böyle de olunca sektörün Türkiye’nin tanıtımında önemli rol üstlenmesi gerekir.

Bütün otomotiv kuruluşları, ülke tanıtımına dönük olarak, uluslararası partnerlerı ile birlikte ortak bir projeye imza atabilirler. Bunu ulusal bir hareket olarak benimseyebilirler. Uluslararası etkinlikleri Türkiye’ye taşıyabilecekleri gibi, Türkiye’deki etkinliklerin de uluslararası sektörde paylaşımını sağlayabilirler.

Sektör fuarları bu çalışmaların önemli bir aşaması. Yeni araç lansmanları yine önemli alanlardan biri. Farklı konseptlerle, araçların Türkiye’de tanıtımı girişiminde bulunulabilir, bu doğrultuda dünya sektörünün Türkiye’ye kanalize olması ve bağlanması gerçekleştirilebilir.

Hepimiz biliyoruz ki, bizim ülkemiz, birçok ülkeden çok daha avantajlı durumda. Kültürel ve tarihi yanı, mevsimsel özellikleri, denizleri, dağları, mutfağı ve daha bir çok açıdan çok avantajlı durumdayız. İhtiyacımız ise, sektörün genelinin, bu alanlarımızın toplumsal sorumluluk çerçevesinde uluslararası alanlarda tanıtımına katkıda bulunmak.

Aslında bu çalışma doğal olarak, yine kendi alanında geri dönerek, sektörün karlılığını artıracak, yatırımları davet edecek ve yine sektöre fayda sağlayacaktır. Tıpkı bütün iletişim çalışmalarında olduğu gibi…

Hepimizin iletişim anlamında yapacağı şeyler var…üstleneceği sorumluluklar var…

Bir cevap yazın