Ekonomideki gelişmeler, sektörlerin önünü açacak mı?

Ekonomideki gelişmeler, sektörlerin önünü açacak mı?

TOBB bünyesinde yer alan sektör meclislerinden biri, “TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi” adını taşıyor. Bu mecliste medya ve iletişim sektörünün temsilcileri, sektör sorunlarını paylaşıyor. Meclisin Başkanı Hürriyet Gazetesi Ekonomi Editörü Vahap Munyar olurken, Başkan Yardımcılıklarından birini den ben yürütüyorum.

Meclisimizin geçen hafta yapılan son toplantısına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı ve Sektörümüzün sorunlarını dinledi. Ama bizim sektörümüzün dışında diğer sektörlerin sorunlarını da bizimle paylaştı. Bu sıralar bütün sektörlerin, sorunlarını içeren raporları hazırlamakla meşgul olduklarını ve yeni hükümet kurulunca hemen kendilerine ileteceklerini belirtti.

Biz de bu konuda Medya ve İletişim Sektörü olarak harekete geçtik ve sorunlarımızı hazırlamaya başladık. Bütün sektörler gibi otomotiv sektörünün de birçok sorunu, beklentisi, geleceğe dönük plan ve destek bekleyen projeleri var. Eminim sektörün sorunları da yeni hükümete hemen iletilecek. Peki yeni hükümet, yeni bakanlar ne yapacaklar? Sektörlerin önünü açacak kararları alacaklar mı? Yoksa sektörler sıkışıp kalacak mı? Veya kararları hangi hızla alacaklar, bekleyip göreceğiz.

Geçen hafta eski bakanlardan Ufuk Söylemez’in Başkent TV’de yaptığı programa katıldık. Prof.Dr.Esfender Korkmaz hocamız, ki kendisi yeni dönem CHP İstanbul Milletvekili, hocamızdan ekonominin içinde bulunduğu durumları dinleme fırsatımız oldu.

Karamsar olmayalım en iyisi, yeni hükümetten yeni ufuk açıcı kararları bekleyelim ve yorumu sonrasında yapalım.

Hepinize güzel yaz günleri diliyorum.

Bir cevap yazın