Beklentiler…

Beklentiler…

Her yeni yıl hepimizde yeni beklentiler oluşturuyor. Bireysel olarak isteklerimiz ve beklentilerimiz elbette var.
Sektörlerin de durumu farklı değil. Her yeni yıl, geçmiş yılın değerlendirildiği, yeni yıldan beklentilerin dile getirildiği dönem oluyor.

Yeni yıl gelenekselleştiği gibi zamlarıyla birlikte geldi. Motorlu taşıtlar vergisi zamlandı, benzin zammı bile bu dönemde yine gündeme geldi. Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz sanırım. Günlük standart kullanımda işine gidip gelen kişi için bile araçların benzin tutarı, asgari ücretin üzerinde bulunuyor. Tabi trafikteki zaman kayıpları ise üstüne ilaveler oluşturuyor. Hepimizin özlemi, toplu taşıma sistemlerinin çok daha yaygınlaştırılması ve uzun mesafeler arasında işler hale getirilebilmesi. Aksi takdirde işyerlerine ve evlere ulaşım daha da zorlaşacak.

Bir diğer zam kalemi olan trafik cezaları, belki de en hoşgörüyle yaklaşacağımız zamlar. Sizler de karşılaşıyor musunuz bilemiyorum, ama benim günlük ulaşımım içinde gördüğüm kaza sayıları minimum üçe yükseldi. Biraz ürkütücü, toplumsal bir konu. Şehir içinde normal güzergahlarda, otobanlarda böyle yüksek oranlarda kazaların olması, trafik cezalarının yükseltilmesine rağmen oluyorsa, bunu nasıl önleyeceğiz. Kullanıcıların bilinçlendirilmesi, diğer araçların ve kullanıcıların takibi kazaların önlenmesindeki en önemli konulardan birisi. Trafik cezaları oldukça yüksek, insan karşılaşınca bu yüksekliği daha iyi anlayabiliyor. En ucuz ceza 55 liradan başlıyor, alkollü araç kullanmakta ceza bir yana bir de ehliyet gidiyor. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız, cezaları ödememek ve trafikte hata yapmamak kullanıcılar için önem taşıyor.

Otomotiv sektörünü 2008 yılında yenilikler bekliyor. 2007 yılında büyüyen bir pazar gözlemledik, krediler bunu teşvik etti. Sektöre yeni markalar, yeni lansmanlar, yeni modeller girdi. Sektör, satışları artırma ve pazarı büyütme telaşı içinde. Yatırımların canlanması bekleniyor. Daha çok dünya üretiminin Türkiye’den yapılması konusunda otomotivcilerin girişimleri ve çalışmaları var.

Yani otomotiv sektörünün hızlı büyümesi sürüyor. Hükümetin desteği bu konuda önem taşıyor. Yeni yatırım kararlarının alınması ve dünya pazarına açılım, artık daha da önem kazanıyor. Bundan da en çok ülkemiz yararlanacak. Tabi otomotiv sanayi, sektörü ve çalışanlar da…

Hepinize sağlıklı ve huzurlu aydınlık günler ve güzel bir gelecek diliyorum.

Bir cevap yazın