Trafik çözümleri işe yaradı mı?

Trafik çözümleri işe yaradı mı?

Sabah trafiğindeki rahatlama sizin de dikkatinizi çekiyor mu?

Yazın bitmesi, okulların açılması ile trafiğin daha da kötü olacağı beklentisi içindeydim. Çünkü sabahları en az bir saat yolda zaman geçiriyorum, köprü trafiğinin yoğunluğunu yaşıyorum.
Yaz aylarında hepimizin bildiği gibi trafik daha rahat oluyor. Okulların açılması ile birlikte ise daha da karmaşık hal alıyor. Ancak bu sene, okulların açılması trafik karmaşasını ilave olarak etkilemedi. Arkasından gelen ramazan günleri, sanıyorum bazı kişilerin işyerine daha geç gitmesi, yine trafikteki yoğunluğu fazlalaştırmadı.

Diğer yandan, İstanbul Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın trafiği düzenleme çalışmaları ve aldıkları önlemlerin de etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü, mesai saatlerindeki düzenlemeler, farklı saatlerdeki gidiş ve gelişler, bir yandan sabah ve akşam trafiklerini rahatlatırken, diğer yandan da gün içindeki trafiği sürekli hale getiriyor. Artık, günün hangi saatinde olursa olsun, Boğaziçi Köprüsü’nde trafik var.

Ben aslında bayram sonrasındaki günleri çok merak ediyorum… Trafiğin durumunu, alınan önlemlerin işlerliğini esas o zaman göreceğiz. Galiba bayram sonrasında bizi yine uzun zaman dilimlerini geçireceğimiz yolculuklar bekliyor.

Diğer yandan trafik kontrolleri, yolların düzeni için önemli, bunu tartışacak durumda değiliz. Ben 20 yıldır araba kullanıyorum, bu süreç içinde de belki 3 veya 4 defa ceza yedim. Bunlardan ikisi ise son iki ay içinde oldu.

Biri, Kuruçeşme Aşk Kafe önünde park görevlilerinin söylediği yere park ettim ve çıkınca arabamın çekilmiş olduğunu gördüm, aldığım cezalar, yanlış yere park etmekten trafik cezası+çekme tutarı + çekilen yerdeki otopark, yani bir park görevlisinin bana verdiği zarar… gel de bundan sonra parkçılara güven… artık dersimi aldım…

Bir diğeri ise Cumartesi günü sabah 09.00/10.00 saatleri arasında, Tekirdağ’a girişte radara yakalanmam. Sabah bomboş bir yol, hız sınırı 120, ben 140 ile yakalanmışım. Doğru 140 ile gidiyordum. Ama yoğun saatlerdeki hız sınırı ile sabah üç dakikada bir arabanın geçtiği yolda da 120 hız sınırının üzerine çıkmamak, bugünün arabaları ile çok zor olsa gerek. Ben bu zorluğu kendim yaşadım doğrusu.

Ceza kesen memur beye de aynen şunları söyledim : ” Siz eğer cumartesi ve pazar günleri sabahın bu saatinde buraya konuşlanırsanız, çok iyi gelir elde edersiniz, yakalanan çok olur. Ben sizin bu çalışmanızı trafik kontrolu olarak değil, para toplama olarak görüyorum. Bütün yaz yoğun günlerde ve akşamlarda da (ki yazlıkların yoğun olduğu bölge olduğu için Mayıs-Eylül ayları Tekirdağ il sınırları çok yoğun trafik yaşıyor) böyle bir kontrol yaptığınızı görmedim”.

Elbette memura kızdım, çünkü yapılanı trafiği kontrol olarak değil, para toplama amaçlı gördüm, bu da beni çok daha üzdü. Bunu da Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne yazıyla bildirdim.

Diğer yandan trafik cezalarının ulaştığı bu rakamlara rağmen, bizlerin ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaya neden bu kadar istekli olduğunu da anlamakta zorluk çekiyorum.

Kazasız ve cezasız günler dileğiyle…

Bir cevap yazın