TÜHİD’in 35.Yılını Kutladık

TÜHİD’in 35.Yılını Kutladık
TÜHİD’in 35. yılını kurucularımız, geçmiş dönem başkanlarımız, sektörümüzün temsilcileri ve üyelerimiz ile birlikte Altın Pusula törenimizde kutladık.

Kurucularımızdan aramızda olan Prof.Dr.Alaeddin Asna, Cüneyt Koryürek, Ender Gürol, 1972 yılında Derneği nasıl kurduklarını kısaca anlattılar. Diğer yandan, 35 yılda başkanlık yapan Ergüder Tırnova, Engin Vardar, Meral Saçkan TÜHİD ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Betül Mardin üstadımız da bizimle birlikte olsaydı, bütün başkanlarımız yer alacaktı.Biz kurucularımıza ve başkanlarımıza 35. yıl plaketlerini teşekkürlerimizle takdim ettik.

6.Altın Pusula rekor kırdı

Bu yıl Altın Pusula başvuru rekoru kırdı. Bütün kategorilere başvuru yapıldı ve tam 116 başvuru geldi. Jüri üyeleri iyilerin arasından en iyiyi seçebilmek için oldukça zorlandılar. Ama en iyi projeleri belirlediler. Kazananlar, altın pusula gecemizde son derece heyecanlı ve bir o kadar da keyifli olarak ödüllerine kavuştular.

Altın Pusula ödül törenimizi, farklılıkların buluşması konsepti üzerine kurduk.

Tören salonunuz, eski bir kiliseydi. Bahçesinde, Türkiye’nin değişik bölgelerinden farklı lezzetleri buluşturduk. Bir yandan ege mutfağı, başka bir yandan antep mutfağı, bir diğer tarafta karadeniz mutfağından örnekler… Aynı zamanda, çok sesli koromuz, Türkiye’nin çeşitli motiflerinden ezgileri-türküleri-şarkıları seslendirdiler.

Törenimizin açılışında ise, UNESCO’nun 2007 yılını Mevlana Yılı seçmesi nedeniyle Konya Mevlana Kültür Derneği’nin Sema Gösterisi gerçekleştirdik. Kilisede bir Mevlana gösterisi…

İletişimin sırrı burada işte; farklı kültürleri, farklı sesleri, farklı renkleri buluşturan sır burada…

Gelecek yıl yapılacak 7.Altın Pusula’nın heyecanı bizi şimdiden sardı. Kimbilir kaç başvuru yapılacak? Bütün iletişimcileri şimdiden davet ediyoruz.

İletişimin sırrını hepimiz keşfedelim…

07 Mayıs 2007

Bir cevap yazın