Motorsikletlerle aranız nasıl?

Motorsikletlerle aranız nasıl?

Sizin trafikte motorsikletlerle aranız nasıl bilmiyorum ama ben çok tedirginim. Aynı alan içinde birarada olmak beni tedirginleştiriyor.

Hem trafikte gidiyorsunuz, hem etrafınızı kontrol ediyorsunuz, daha doğrusu kontrol ettiğinizi düşünüyorsunuz, ama aniden yanınızda beliren bir motor şaşırtıyor. Bir kısmı veya çoğunluğu ticari olarak da kullanılan motorlar, en tehlikelisi adeta korkusuzca sıkıştırıyorlar, hatta bazen yol vermek zorunda olduğunuzu düşünüyor, aksi olursa tuhaf tuhaf size bakıyorlar. Arkalardan gelip, köprü gişesinde sizin önünüze geçecek kadar da saygısızlar.

Bunları söylerken, Harleycileri kasdetmek yanlış olur. Keza, diğer bilinçli motor kullanıcılarını da … En azından ani hareketleri veya kontrol dışı hareketleri olmuyor. Diğer yanda bayanlar, her geçen gün artan oranda motor kullanmaya başladılar. Tıpkı araba kullanırken olduğu gibi motor kullanırken de tedirginlikleri ve tutuklukları var. Belki zamanla çok seri kullanacaklar. Ben kendimi motor üstünde düşünemiyorum bile.

Öyle veya böyle motor kullananlar için tek bir şey var ki, kask, bellik ve diğer koruyucu ekipmanlar hayatlarının güvenliği, kendileri için eksik donanımla çıkmamaları gerekiyor. Diğer yandan da yine hatırlanmalı ki, geçen yıl sadece benim iki tanıdığım genç insan, ekipmanlarına rağmen motosiklet üzerinde trafikteki mücadelede yenik düştüler…

Bir cevap yazın