Yaz ayları ve trafik

Yaz ayları ve trafik

Trafik, yaz ayları ile birlikte biraz daha mı karışıyor?

İstanbul, özellikle Beşiktaş-İstinye hattı karışık durumda. Akşam beşten sonra inanılmaz tıkanıklıklar yaşanıyor. Sağ ve solda araba parkları bulunuyor ve ortada tek gidiş tek geliş şeridi açık ve o da maalesef yetmiyor.

Barlar, cafeler, gece kulüpleri, oteller, konser alanları, lokantaların ve tekne turlarının boğaz hattına sıralandığı alanda gelin siz güzel İstanbul akşamlarında trafiği düşünün. Eğer o yoldan geçmek zorunluluğunuz varsa, boğazın keyfi yanında trafik biraz bunaltıyor.

Yaz dönemleri trafiği biraz değiştiriyor. Tatilcilerin yazlık keyfi, okulların tatili derken kış aylarında her gün ortalama 2 saat harcadığım trafikte geçen zamanım bir saate inmiş durumda. Eminim Anadolu – Avrupa yakasını iş saatleri içinde gidip gelenler bana çok hak vereceklerdir. Yaz trafiğinin iş saatlerini rahatlatması nedeniyle hepimiz çok keyifliyiz. Buna rağmen, boğaz keyfi için sahilleri tercih ettiğimizde ise trafik bunaltıyor ama keyfi çok daha baskın çıkıyor.

Hafta sonları ise İstanbul şehir trafiği çok azalırken, sahiller ve alış-veriş merkezlerinde başka bir telaş oluyor. Bağdat Caddesi’nin ve sahillerin trafiği ve kalabalıklığı, İstanbul’un yaşayan şehirlerden biri konumuna artık ulaştığını bize gösteriyor. Zamanınız varsa ve bütçe de ayırmışsanız akşam ve hafta sonlarınız kültür&sanat faaliyetleri ile dolu dolu geçecektir.

Keyifli yaz günleri dileğiyle…

Bir cevap yazın