TÜHİD – İDA İletişim Hizmetleri

TÜHİD – İDA İletişim Hizmetleri
TÜHİD – İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması bizi heyecanlandırdı“Yöneticiler, iletişim hizmetlerinin iş sonuçlarına etkisinden memnunlar”

TÜHİD ilk defa sektörle ilgili bir araştırma yapıyor. Aslında iletişimciler, çalışmalarında araştırma hizmetlerini her zaman öncelikli olarak kullanıyorlar. Ancak, TÜHİD’in bugüne kadar sektörle ilgili bir araştırma yapabilme imkanı olamadı.
İletişim sektörünün iki örgütü olarak İDA ile birarada yapma kararı aldıktan sonra da araştırma sürecimiz başladı. Uzun süreli bir çalışma dönemi geçirdik, ancak, sektörümüze bu araştırma ile bir kez daha hizmet etmenin sevinci içindeyiz.

Bu araştırma ile sektörümüzün her geçen gün hızla büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğini rakamsal olarak gördük. Artık yöneticiler, iletişim hizmetlerinin iş sonuçlarına etkisini kabul ediyor. CEO ve Genel Müdürler, kurumsal iletişim çalışmalarına 18’lik zaman dilimini ayırdıklarını belirtiyorlar, bu süre ülkemiz için oldukça yüksek, yurt dışı ortalaması ise %25’ler düzeyinde bulunuyor. Yöneticilerin İletişim hizmetlerine inanmaları ise, bu alana daha fazla yatırım yapmalarını ve daha fazla kaynak yaratmalarını sağlıyor.

Araştırmamızın çarpıcı sonuçlarından bir diğeri ise bütün paydaşlarımızın, hizmetin alım ve sunumu aşamasında etik ve şeffaflık ilkesinin gereklerinin yerine getirilmesini istiyor olması. Bu hepimizin arzusu ve bunun için de meslek ilkelerimize uyum zorunluluğumuz var.

Bir diğer sonuç da, yöneticilerin iletişim danışmanlarının belirli alanlarda uzmanlaşmaları konusundaki tercihleri oldu. Bu bize artık kuruluşlara birden fazla iletişim ajansının hizmet vereceğini gösteriyor. Diğer yandan, uzmanlık alanı olan iletişim ajansları da aynı sektörde birden fazla kuruluşa hizmet edebilecek.

Sektör araştırmamızın gerçekleşmesindeki katkıları ve işbirlikleri nedeniyle, İDA Başkanı sevgili Meral Saçkan‘a ve İDA Yönetim Kuruluna, Gfk Genel Müdürü Elçin Üner ve Genel Müdür Yardımcısı Fulya Durmuş‘a, TÜHİD Araştırma Komitesi Üyeleri Ferda Hızar, Barika Göncü ve Doç.Dr.Serra Görpe‘ye katkıları için teşekkür ediyoruz.

İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması sonuçlarının, TÜHİD üyelerine, iletişim profesyonellerine, iş dünyasına, paydaşlarımıza önemli katkılar sağlayacağına, hepimize yeni bir ivme ve iletişim hızı kazandıracağına inanıyoruz.

Sizlere, aileleriniz ve sevdikleriniz ile birlikte geçireceğiniz mutlu ve sağlıklı bayramlar ve çok güzel günler dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla

11 Kasım 2006

Bir cevap yazın