4. Altın Pusula

4. Altın Pusula
Halkla İlişkiler sektörünün tek ödülleri olan Altın Pusula’nın dördüncüsünü tamamladık. Ödüller, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği bir tören ile sahiplerine takdim edildi.

Derneğimiz iki ay önce “Türkiye” unvanını kullanma yetkisini alarak, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği unvanını kazandı. Bu büyük bir atılımdı, çünkü derneğimiz bu unvanı elde edebilmek için uzunca bir dönem çalıştı. Bugün Derneğimiz 33 yaşında, Türkiye unvanına sahip oldu ve ilk defa bir etkinliğine Türkiye Cumhuriyetinin bir Başbakanı katıldı. Bunlar, Derneğimiz ve sektörümüz için çok önemli gelişmeler.İlk defa bir Başbakanımız “Halkla İlişkiler” hakkında görüşlerini bildirdi, halkla ilişkilerin sektörler ve Türkiye için önemini anlattı, markalaşmanın önemini anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halkla ilişkiler faaliyetlerinin“insanla medeniyet arasındaki bir köprü” olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Yeni dünyaya, yeni dünyanın ortaya koyduğu gerekliliklere bu köprüden geçerek yakınlaşıyoruz. Ticari, idari ve bilimsel aklın sağladığı kazanımların insanlarla buluşmasını sağlayan bu hizmet alanı öyle görünüyor ki ağırlığını devam ettirecektir.”
Erdoğan, markanın önemli bir misyon olduğuna da değinerek şöyle devam ediyor :”Ben siyasetçi olarak, işim gereği, bu kavramlarla sık sık karşılaşıyorum. İnsanlar meslekleri ne olursa olsun halkla ilişkiler alanının sağladığı imkan ve fırsatlardan her geçen gün artan bir yoğunlukla yararlanma noktasına geliyorlar” dedi.
Böylece, halkla ilişkilerin önemi konusunda ilk defa bir Başbakan görüşlerini belirtti ve ülkemiz için sektörümüz için önemini açıklayan 15 dakikalık bir konuşma yaptı.
Dileriz, devlet politikalarının oluşturulmasında halkla ilişkiler çok daha önem verilen bir yönetim bilimi halinde düşünülür ve uygulanır konuma ulaşır.4.Altın Pusula Halkla İlişkiler yarışmasına 67 projenin başvurmuş olması bizi ayrıca çok heyecanlandırdı. Sektörümüzün büyüdüğünü, halkla ilişkiler faaliyetlerine daha fazla kaynak yaratıldığını ve yöneticilerin her geçen gün halkla ilişkiler faaliyetlerine inançlarının arttığını gösteriyordu.

Altın Pusula’ya başvuran kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Kazanan bütün projelerin sahiplerini kutluyor, sektörümüze katkılarının devamını diliyor ve bekliyoruz. 5. Altın Pusulaya çok daha fazla projelerin başvurmasını diliyoruz.

TÜHİD İletişim Eğitimleri de yine sektörün güçlü isimlerinin ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sağlıklı iletişimle dolu günler dileğiyle…

18 Mart 2005

Bir cevap yazın