Köprü paraları nereye gidiyor?

Köprü paraları nereye gidiyor?

İstanbul’da araç kullananlar için Boğaziçi ve Fatih Köprülerini kullanmamak imkansız gibi. Her yere ulaşımda köprüleri mutlaka kullanıyoruz. Aslında köprüleri kullanırken en büyük keyif, havadan İstanbul Boğazı’nı ve muhteşem İstanbul manzarasını günün her saatinde izleyebilmek. Ama trafik ve yol durumu izin verdiği sürece.

Diğer yandan otoyollar da yine İstanbul ve civarında yaşam sürecinde fazlasıyla kullanılıyor. Köprülerde nakit sistemi bitti ama otoyollarda halen devam ediyor.

Köprülerin ilk paralı olduğu dönemi hatırlıyorum da, maliyetini çıkarmak için konulmuştu. Süreç içinde de devletin en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi.

Karayollarının haberine göre; 2008 yılının Temmuz ayı dahil rakamları inanılmaz. Köprülerden yedi ayda, 99.980.496 YTL, otoyollardan 198.160.031 YTL gelir elde edilmiş.

Ben merak ediyorum, acaba bu paraları, bir medeniyet göstergesi olarak her zaman ödeyecek miyiz? Yoksa günün birinde bunlar kaldırılacak mı? Biz mi itiraz etmiyoruz, yoksa bizi dinleyen mi yok? Veya devlet mecbur tutarak gelir sağlayacak tek kanal olarak burayı mı buldu?
Ne dersiniz?

Sağlıkla kalın

Fügen Toksü

Bir cevap yazın