Formula 1 ve Türkiye tanıtımı…

Formula 1 ve Türkiye tanıtımı…

Formula 1 yarışlarının Türkiye Grand Prix’i üçüncü yılını tamamladı. Türkiye içindeki heyecanı ilk sene kadar olmasa da devam ediyor.

Otomotiv sektörü için günlerdir süren bir heyecan ve aktivite yaratırken, özellikle genç diyebileceğimiz yaş grubu için Formula merakla takip ediliyor.

TRT’nin sponsorluğu, yarışların Türkiye geneline yayılması açısından önem taşıyor, canlı yayın oldukça başarılıydı, çoşkuluydu, röportajlar zengindi. Diğer yandan, Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın katılımı ve ödülü vermesi de etkiliydi.

Formula yarış pistimiz ve imkanlar çok güzel hazırlanmış. Böylesi güzel bir piste sahipken, neden sadece Formula zamanı kullanıyoruz diye düşünmeden yapamıyorum. Daha fazla kullanımla hem pistin maliyeti karşılanabilir, hem mevcut yapı canlı kalabilir, hem de yine tanıtım anlamında farklı açılımlar yaratabilir.

Formula yarışları, ülkelerin tanıtımları için çok önemli araçlardan birisi. Düşünsenize, dünya iki-üç gün süresince sizi konuşuyor, sizi takip ediyor, canlı yayın yapıyor, Türkiye’nin özelliklerini, denizini, güneşini anlatıyor, bunu sadece reklamla yapsanız algıda seçicilik ve kalıcılık sağlayamazsınız. Ancak, böyle bir yarışla hem dış tanıtım yapılıyor, hem ülke içi canlılık sağlanıyor, hem de uluslar arası ve dünya çapındaki bir yarışa entegre olmanın gururu yaşanıyor. Çok etkileyici değil mi?

Bizim ülkemiz çok daha iyi tanıtımlar yaşamalı. Kültürel ve Turizm zenginliğimiz çok yüksek, konumumuz önemli, insanımız farklı ve birçok açıdan avantajlı durumdayız. Her sektörün bu konuda çaba göstermesi gerekiyor ama hükümet de sektörlerin önünü açacak imkanları yaratmalı.

Dileriz kısa zamanda gerçekleşir…

Bir cevap yazın