Otomotiv sektörü seçimleri bekledi

Otomotiv sektörü seçimleri bekledi

Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte, birçok sektör beklentilerini, umutlarını dile getirmeye başladılar, haksız da sayılmazlar. Bütün sektörler, beklenilmedik erkenlikteki seçimle birlikte durgunluk, belirsizlik yaşadı.

Seçim sonuçlarının mevcut yapıyı değiştirmemesi, hatta daha kuvvetli kılması, sektörlerin beklentilerini artırdı. Ekonomideki istikrarın devam edeceği düşüncesi hareketlilik kazandırdı.

Otomotiv sektörünün açıklamaları, seçim sonuçlarının sektöre olumlu yansıyacağı düşüncesini taşıyor. Seçimlerden önce bekleme sürecine giren sektörde, yüksek faiz oranlarının aşağı çekilmesi durumunda, sektörde canlılık yaşanacağı öngörülüyor.

Yeni hükümetten, özellikle faizlerde indirim, 20 yaş hurda indirimi ve AB ile ilişkilere hız verilmesi gibi talepler bulunuyor. “Özellikle otomobil üzerindeki yüksek verginin kademeli olarak indirilerek AB’ye uyumlu hale getirilmesini istiyoruz” deniliyor.

Tabii yeni yatırımların olması, teşvik edilmesi, istihdamın sağlanması, yeni pazarların yaratılması ve teşviki de yine sektörün beklentileri arasında.

Dileriz, bütün sektörler gibi otomotiv sektörü de beklentilerini gerçekleştirecek yapıya kavuşur.

Tıpkı otomotivler gibi ışıldayan günlere kavuşmak dileğiyle…

Bir cevap yazın