Kişisel markasını yönetemeyen yönetici, kurumsal markayı nasıl yönetir?

Kişisel markasını yönetemeyen yönetici, kurumsal markasını yönetmekte zorlanır.
Markalaşma çalışmaları, kurumları organizasyonel yapılarının tamamlayıcı bir parçası oldu. Kuruluşların, tanınırlığı aşamasında da markalaşma çok önemli bir paya sahip.

Bireysel markanın önemi de fazlasıyla anlaşılmış durumda. Bireysel markalaşmada da durum farklı değil, insanların bizi algılamasını, hissetmesini yönetebilmemiz gerekiyor. Profesyonel olarak düşünürsek, markalaşmanın sadece kurumla ilgili olmadığını görmeliyiz. Her birey kendi imajını oluşturur ve muhafaza eder. Ve her bireyin başına istemediği olaylar da gelebilir, bu durumda da markasını yönetmeyi bilmelidir.

Orjinallik çaba ister

Her ne kadar herkes hayattan ne istediğini bilmese de, çoğu kişi nasıl algılanmak istediğini biliyor. Neşeli, profesyonel veya güvenilir gibi. Aslında verilmek istenen imaj her zaman kişinin gerçek özelliklerini göstermeli. Orijinal bir marka oluşturmak amacıyla çaba göstermek gerekiyor. Yani gerçek yetenekleri ve değerleri gözden geçirmek, markalaşmanın doğrudan kişiliğinizle ilgili olduğu ve hayatta kişisel hedefleriniz olduğu gibi.

Kendinize haksızlık etmeyin, kendinizi önemseyin, kendi markanızı ve kuruluş markanızı yönetmeye özen gösterin. Bol şanslar…

Bir cevap yazın