Hangi Marka daha önde?

Marka olmak… ne zor bir süreç… nasıl bir strateji, nasıl bir emek, sürekli beslemek…yıllar süren bir çalışma…

Marka içinde yöneticilerin durumu çok daha farklı. Kim olduğunuzu net olarak söylemeniz, kendinizi ifade tarzınız, kariyerinizi farklı yönetmeniz, size ve kurumunuza bakışı değiştirir.

Her zaman söylediğimiz şey, yöneticiler markaların en önemli sözcüleri. Marka kadar değerliler. Marka ile bütünleşmeyen, uyum göstermeyen yöneticiler markayı da iyi yansıtamıyorlar.Biraz işi düşünmeyi bırakın, zihninizi boşaltın ve arkanıza yaslanın. Marka deyince aklınıza sadece kuruluş, ürün vs. gelmesin. Biraz da bireyleri düşünün, etrafınıza bakın, kendinizi düşünün, yöneticileri, sanatçıları, devlet adamlarını inceleyin.

Son zamanlarda kimlerle tanıştınız hatırlıyor musunuz? O kişi ile ilgili ilk düşünceniz neydi? Karşınızdaki kişi neşeli miydi? Güler yüzlü müydü? Hoş sohbet miydi? İyi görünümlü müydü? Görgülü müydü? Mütevazi miydi? Ya da aykırı, anlaşılmaz veya kaba mıydı?

Her zaman ilk etki çok önemli. Doğru yaklaşımlar kariyeri de ciddi biçimde etkiliyor. Bazen bireyler, kendilerini küçük düşürebiliyorlar. Aslında bilinmesi gerekiyor ki, yapay bir imaj çizmek doğru bir yaklaşım olmamalı. Özellikle uzun vadeli düşünüldüğünde sürdürülmesi gereken bir davranış olamaz. İlk izlenimin karakterinizle uyumlu olması, kişisel markanızı ifade edebilmeniz açısından önem taşıyor.

Bir cevap yazın