TÜHİD Anadolu Buluşmaları’nın ilk ayağı İzmir’de gerçekleşti

1920365_10151846649932126_346686311_n45. İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu 2014’ün bu yılki teması ‘İletişim’ oldu

TÜHİD – Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, İZSEV-İzmir’i Sevenler Platformu ve DESİKÖB-İzmir Demokratik Sivil Kitle Örgütleri Birliği ile birlikte 1923 İzmir İktisat Kongresi’nin 91. Yıldönümü kapsamında “45. İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu 2014” etkinliği “iletişim” teması konseptiyle 17-18 Şubat 2014 tarihinde gerçekleşti.Sempozyum, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Kurucusu ve İletişim Duayeni Prof. Dr. Alâeddin Asna başta olmak üzere, TÜHİD Onursal Üyesi Sancar MarufluTÜHİD Başkanı Fügen Toksü, Ege bölgesi iş, kamu, akademi ve siyaset dünyasının katılımıyla gerçekleşti.

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü açılış konuşmasında şunları söyledi; “TÜHİD-Türkiye Halkla İlişkiler Derneğimiz kuruluşunun 42. yılını kutluyor. Bu dönemde, 45. İzmir İktisat kongresi sempozyumunun bu seneki temasının “İLETİŞİM” olarak belirlenmesinden büyük memnuniyet duyduk. İktisat kongresi adı üzerinde, iktisadi faaliyetlere hız kazandırılması, özel girişimciliğin canlandırılması, bunlara imkan sağlayacak desteklerin sağlanmasını öngörmekte. Bununla birlikte toplumun halkın kalkındırılması hedeflenmekte. İnanıyoruz ki, bu sürecin her aşamasında iletişim biliminden yararlanıldı. Bu sene sempozyumun konusunun İLETİŞİM olarak belirlenmesindeki katkısı nedeniyle TÜHİD Onur Kurulu Üyesi Sancar Maruflu’ya teşekkür ederiz. TÜHİD Anadolu Buluşmaları’na birçok ilimizde devam etme arzusu içerisindeyiz.”

TÜHİD’in Kurucusu İletişim Duayeni Prof. Dr. Alâeddin Asna; “Derneğimizi 1970 yılında bu mesleği yapan on kişi bir araya gelerek kurduk.  Halkla ilişkiler faaliyeti ilk olarak Devlet Planlama Teşkilatı’nda yani kamu sektöründe başladı ve sonra özel sektörde hemen yaygınlaştı. 80’li yıllarda Türkiye’de halkla ilişkiler mesleği Uluslararası Halkla İlişkiler IPRA’nın Başkanlığına Türk insanlar seçtirecek kadar önemli konuma geldi. Bu küçümsenemez. 60’lı yıllarda halkla ilişkiler lafı ediliyor, 80’li yıllarda yurtdışında etkin konuma geliyor. Bugün baktığımızda Türkiye halkla ilişkiler konusunda yurtdışı da dahil çok iyi bir konumda. TÜHİD de bunun bir göstergesi, iletişim sektörünün en eski örgütü” dedi.

Ayrıca, İletişim Duayeni Betûl Mardin geçirdiği bir rahatsızlık dolayısıyla TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Toksü aracılığıyla, panele mesajlarıyla iştirak etti. Mesajında İzmir’in halkla ilişkiler mesleğinin önemini ilk kavrayan şehir olduğuna değinen Mardin, “Bizim mesleğimiz itibar mimarlığı. Yöneticilerin kariyer adımlarında yollarını çizeriz. Kurumların geleceklerini planlarız. Yani bu kadar önemli bir mesleğimiz var. Bir gün bütün iş adamları ve kurumların halkla ilişkileri bir maliyet olarak değil, zorunluluk olarak göreceklerini biliyorum ve bekliyorum.” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Dokuz Eylül Ünv. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzun, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sema İnal, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Vekili Akın Kazançoğlu, EBSO-Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili Kamil Porsuk, Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan da sempozyuma katılarak, iletişimin önemine değindiler.

Sempozyum oturumları ve panelistleri şöyleydi; 
“Bir Sevdadır Halkla İlişkiler” Oturumu Başkanı İzmir’i Sevenler Platformu Derneği Başkanı, TÜHİD Onursal Üyesi ve HİSDAŞ Halkla İlişkiler Kurucusu Sancar Maruflu, TÜHİD Kurucusu ve İletişim Duayeni Prof. Dr. Alâeddin Asna, TÜHİD Başkanı Fügen Toksü.

“Halkla İlişkiler ve İş Dünyası” Oturum Başkanı TÜHİD Genel Sekreteri ve Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş, Tribeca İletişim Danışmanlık Genel Müdürü Cem İlhan, Kurum İtibarı Danışmanı Salim Kadıbeşegil, Ogilvy Türkiye Başkanı Aytül Özkan’dan oluştu.

“İletişimin Geleceği” oturumu TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü Başkanlığında İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Sal, Project House Yönetici Ortağı Serhat Akkılıç ve Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş ile gerçekleşti.

“Yeni Nesil İletişimciler” Oturumu TÜHİD Onursal Üyesi Sancar Maruflu Başkanlığında, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek,  İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Nilay Başok tarafından sunuldu.

“Her Alanda Marka Olmak, Kentsel Markalaşma ve İzmir” oturumu; Başkan Profesyonel Yönetici-Pazarlama İletişimcisi Nur Akgerman, konuşmacıları; Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Marka Uzmanı ve D&S Prodüksiyon Serhat Demirel ve İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu.

Sağlıkta Sağlıklı İletişim (Hastanelerde Halkla İlişkiler Ve Hekim Güvenliği) Oturumu; Başkan DEÜ Eski Rektörü ve Başkent Üniversitesi Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Namık Çevik, konuşmacılar İzmir Milletvekili – Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı Dr. Aytun Çıray, İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, D.E.Ü. Tıp Fakültesi Prof. Dr. Süha Miral ve Uluslararası Acil Tıp Önderi Dr. Ülkümen Rodoplu.

 

Bir cevap yazın