İletişim nereye?

Bugün yeni iletişim kanalları, bütün iletişim araçlarından daha fazla kullanılır hale geldi. Bu sayede, daha hızlı ulaşılabilen, daha kolay ve daha fazla miktarda depolanan bilgiler, hedef kitlelerin kullanımına elektronik ortamda daha düşük bir maliyetle sunuluyor.

Yeni Teknoloji ve iletişimin yeni boyutları ile bireylerin bilgi üretimi başladı. Yeni teknolojilerin hızla hayatımızı değiştirmesi ve gösterdiği hızlı sonuçlar, iletişimin her aşamasında kullanılması sonucunu getirdi. Özellikle internet teknolojilerinin imkan yarattığı bireye özel ve bireyin katılımcılığını sağlayan yeni modeller iletişimi daha da etkinleştirdi.

Yeni iletişim kanalları, fikir ve davranışları daha hızlı etkiliyor

İnternetin sunduğu fırsatlar sayesinde halkla İlişkilerin temel görevlerinden olan, fikir ve davranışları etkilemek, pazarlama iletişimini desteklemek ve medyayı aşmak, itibara etki etmek, hayranları çoğaltmak çok daha kolay hale geldi.

İnternet teknolojisinin gelişimi ile mobil olarak da kullanılmaya başlanması, tüm dünyada interneti yeni bir çağa taşıdı.

Kendi içeriğini oluşturan kullanıcılar, kulaktan kulağa yayılmayı dijital ortama taşıdı

İnternet medyası, sosyal medya, bloglar, sosyal ağlar, video paylaşım siteleri ve gibi insanların günlük hayatına yerleşen teknolojileri beraberinde getirdi. Kendi içeriğini oluşturmaya başlayan kullanıcılar, kulaktan kulağa yayılmayı dijital ortama taşıdı. Her türlü iletişimin ve kampanyaların yeni aracı haline geldi.

Teknoloji, halkla ilişkilere yeni fırsatlar sunuyor

Teknoloji, halkla ilişkiler yöneticilerine, yaratıcı fırsatları, yönetilmesi gereken alanları, yeni görevleri, sorumlulukları getiriyor.

Teknolojinin getirdiği yeni kanallar halkla ilişkiler yöneticileri için yaratıcı fırsatları getirdiği gibi bir o kadar da yönetilmesi gereken alanları, yeni görevleri ve sorumlulukları getiriyor.

Zamanın çoğunluğu internet üzerinde

Sonuç olarak, genç nüfus artıyor, Gazete, kitap vs. kaynakların okunma oranı düşüyor, en çok zaman internet üzerinde geçiriliyor

Bu nedenle,

–          Farklı kitleleri

–          Farklı kültürleri

–          Farklı gelenekleri

ortak hedeflerde buluşturma, ancak online ortamlarda sağlıklı ve hızlı olarak gerçekleştirilebilir. Çağdaş halkla ilişkiler teknolojilerinin kullanımı, etkili bir iletişim için zorunlu hale geldi.

Kültürler arası iletişime döndüğümüzde, geleceğin iletişim kanallarının ağırlıklı olarak internet teknolojilerinde olduğunu biliyoruz.

Ortak hedeflerle kitleler, farklı ortamlarda buluşturularak bilgi zenginliği ve bilgi akışı ile uyum ve ortak yaşam oluşturulacak.

On beş yıl önce online iletişim web sitesiyle başladı, bugün sosyal medya, Ipad, mobil, video, paylaşımları çok fazla kullanılıyor. Gelecekte, IPTV, video ve uzmanlık siteleri çok daha etkili olacak.

İletişimcilere düşen ise, iş dünyası ile birlikte gelişmeleri takip etmek ve yönetimlerle birlikte kuruluşları geleceğe taşıyabilme becerisi gösterebilmek.

 

 

Bir cevap yazın