Kazananlar ve üzülenler…

Bu sene gene Juri Başkanlığını yaptığım ODD Satış ve İletişim Ödülleri 2012 Gladyatörleri bu ay içerisinde muhteşem bir törenle sahiplerine kavuştu.  Otomotiv sektörü için çok önemli olan bu yarışmaya ilgi de oldukça büyüktü.

İlk önce halk oylaması ile internet sitesi üzerinden başlayan oylama sonuçlarında jurinin karşısına gelmeye hak kazanan adayları değerlendirmek üzere; ben ve diğer jüri üyeleri bir araya geldik. Hepimiz her sene olduğu gibi çok heyecanlıydık. Birbirinden farklı ve birbirinden değerli projeleri daha öncesinden site üzerinden bizler de inceleyip fikir sahibi olmuştuk ancak karşımıza ekipler geldiğinde işin rengi tabi ki değişiyor. Ekiplerin sunumları ve projelerine sahip çıkışları ilk izlenimlerimizin değişmesine sebep olabiliyor.  Bu sunumlar doğrultusunda bütün jüri üyelerinin kendi kafasındaki birincileri belirlemesi ile ödül gecesine geliyoruz.

Artık herkes kendi kafasında birincilerini belirledi ve Beyazıt Öztürk Bey’in harika sunumuyla görkemli törenimiz başladı. Bu tarz yarışmalarda illaki spekülasyonlar çıkıyor, kazanamayanlar üzüntüleri ile yanlış fikirlere kapılabiliyor. ODD bu yarışmanın ne kadar şeffaf olduğunu daha iyi anlatabilmek için birincileri orada oylatıyor. Bütün jüri üyeleri sunumlardan edindikleri fikirler ve kendi birikimleri ile içlerinden geçen birincileri o sırada oyluyorlar. Bu da aslında değerlendirme sisteminin ne kadar şeffaf olduğunu açıklıyor.

Ama buna rağmen gene de mutsuzluklar olabiliyor tabi ki. Beyazıt Bey bu durumu da çok güzel bir çözüm ile tüm konuklarımızın anlamasına yardımcı oldu. Anında orada belirlenen birincinin ödülünün üzerine, kazananın isminin nasıl alelacele hazırlandığını ve sahneye geldiğini birebir canlı olarak gösterdi. Sanıyorum ki artık ne kadar şeffaf bir şekilde oylama yaptığımıza herkes gönülden inanmıştır.

Bütün ödüllerin sahiplerine kavuşmasıyla ve harika bir Aşkın Nur Yengi konseriyle bu seneyi de başarılı bir şekilde tamamladık. Umarım seneye daha çok projeyle daha heyecanlı bir yarışma olur. Her sene büyüyerek giden ODD Gladyatör Satış ve İletişim Ödülleri sektör içinde çok önemli yarışma. Bütün sektör profesyonellerini hem kendi gelişimleri hem de kendi firmalarının gelişimi açısından da yarışmaya katılmaları için bekliyoruz.

Üretin ve ürettiklerinizi paylaşmaktan ve yarıştırmaktan korkmayın…

Sevgiler…

Bir cevap yazın