İletişim ve Yeşil uyumlu olmalı

Kurum yöneticileri ve hissedarlarına güven ve imaj kaybı yaratan, ürünleri doğru olmadığı halde tüketiciyi aldatmak ve yanıltmak için çevre dostuymuş gibi sunan firmalar, kurum yöneticileri ve hissedarlarına güven ve imaj kaybı yaratıyor. Yani herhangi bir spekülasyonu önlemek için değişkenlik göstermeyen yönetimlerde, etik iletişim önem kazanıyor. Yönetim ve iletişimcinin uyumu ise her zaman önemli ama, bu alanda çok daha önem taşıyor.

Yeşil olmanın fırsatları…

“Yeşil” olmak, markanıza klasik olmanın dışında bir çok değişik fırsatlar yaratabilir. Temiz teknolojinin pozitif etkileri aldatıcı olabilir. Yeşil olmak, markalaşma fırsatlarını tetiklese de stratejik iletişimin de kendine ait riskleri her zaman var.

“Yeşil” marka olmak ve stratejik iletişim, hem markayı hem de şirketin performansını önemli ölçüde etkiler. İmajınıza artılar katmak için çevresel sorumluluk başlığı önemli, ancak, tek ayırt edici özellik olmamalı.

Temiz teknoloji “ana görüş” haline geliyor, çünkü iklim değişikliği, küresel ısınma unsurları gündemi her zaman değiştiriyor. Çevresel sorumluluk güçlü bir temel varlık olabilir elbette. Ancak, orada daha başarılı olabilmek için bir iletişim stratejisi gerekiyor.

Başarılı temiz teknoloji şirketleri aslında bu iki durumu dengeli bir şekilde yönetiyor. Üstelik, markalarına geldiği zaman sadece “ yeşil olmaya” güvenmemeyi garanti ediyorlar.

Kurumunuzdaki ve ürününüzdeki yeşil perspektifi, şirketteki temiz teknoloji hikayeniz için anlamlı hatta duygusal bir çerçeve de sağlayabilir. Bu nedenle iletişim stratejisi güçlü olunca, ne hakkında olduğu önemli değil, medya nezdinde de olumluluk kazanıyor; süreç içinde satışları arttırıyor, tüketici nezdinde bilinirliğini artırıyor veya yatırımcısını koruyor.

Bir cevap yazın