Otomobilin ışıltısı…

Autoshow’un ilk günü VIP olmasına rağmen Bakanların katılımı ile normal ziyaret gününe dönüştü. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, birçok bürokrat, otomotiv camiacısının bütün ileri gelenleri açılıştaydı. İki bakanın katılımı ve desteği güzeldi.

Otomotiv sanayi en önemli sektörlerden biri. Hem yarattığı katma değer, hem yan sanayi, hem ekonomiye katkısının büyüklüğü her kesim tarafından kabul edilmiş durumda.
ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, fuarın sektörü motive ettiğini ve büyümesine yardımcı olduğunu söylüyor. Diğer yandan sektördeki eski teknolojik parçaların, eski araç parkının cari açığa sebep olduğunu belirtiyor. Yapılacak düzenlemenin maliyeye gelir getireceğini de vurguluyor.

Nihat Ergün Bakanımız, her zamanki gibi kendi otomobil markamızın olması gerektiğini fuarda bir kez daha vurguladı. Ergün “Türkiye Dünya otomotiv sektörü için önemli, otomotiv de Türkiye için önemli” diyerek konuyu özetledi. Yine inovasyon en çok vurgulanan konu.

Diğer yandan markaların standları, showları, yetkili satıcıları fuarda bir bütün oluşturmuşlar. Ziyaretçiler, çok rahat bir Autoshow ziyareti yaptılar bu dönem. Daha sistemli, daha düzenli, markaların daha rahat görülebildiği bir sistem dahilinde show gerçekleşti. Aslında tam olarak gezebilmek için günü geçirmek gerekiyor.

Bu nedenle de kadınlara ve çocuklara aktiviteler düzenlenmiş, ücretsiz giriş sağlanmış. Ama yüksek topuklu ayakkabılarla Autoshow ziyareti ilginçti. Diğer yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da görevli hostesler ilk gün sonrasında zorlandılar. Bu hosteslere yeni bir formül getirilmeli.

Hepimiz, Autoshow’un mali yansımalarını merak ediyoruz, bekliyoruz. Bakalım ne kadar etkileyici olmuş..

Bir cevap yazın