Renault, OPET ve BP’ye TÜHİD’den ödül yağdı

Renault, OPET ve BP’ye TÜHİD’den ödül yağdı

TÜHİD-Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin 7.Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri, 21 Nisan akşamı Conrad Otel’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

On iki kategoride 100 projenin katıldığı yarışmanın Seçici Kurulu Metin Yurdagül ‘ün Başkanlığında Alaeddin Asna, Ali Atıf Bir, Emin Bitlis, Canan Edipoğlu, Hakan Güldağ, Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, Betul Mardin, Vahap Munyar, Oğuz Satıcı, Doğan Satmış ve benden oluştu.

Hepsi birbirinden güzel projeler arasında otomotiv sektörüne de üç ödül geldi. Büyük Ödül, “Sokakta İlk Adımlar” projesiyle Renault Mais’in olurken, Jüri Özel Ödülü “Tarihe Saygı” projesiyle OPET’in, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Eğitim Kategorisi Ödülü “BP Yol Emniyeti Çocuk Tiyatrosu” ile BP’nin oldu.

Renault’un “Sokakta İlk Adımlar” Projesi, çocuklara erken yaşlarda yol güvenliği eğitimi vererek onları trafikteki tehlike ve risklere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan bir proje. Renault bu projeyi tam altı yıldır başarıyla uyguluyor. Proje 2002 yılında 4 ilde başlamış, 2007 yılında ise 18 ile yayılmış ve bu süre içine 190 bin 532 öğrenci yol güvenliği eğitimi almış. Halen 25 ilde uygulanan bu proje ile bu eğitim yılı sonunda 270 bin öğrenciye trafikte yol güvenliği eğitimi verilmiş olacak.

Doğrusu 270 bin öğrenci inanılmaz bir rakam. Proje, çok kapsamlı olmasının yanında bir iletişimci gözüyle baktığımızda sürdürülebilir yanının olması en önemli özelliklerinin bir tanesi.

BP’nin Yol Emniyeti Çocuk Tiyatrosu Projesi, eğitime küçük yaşta başlanmasının önemini vurgulamak ve öğrencilere yol emniyeti bilincini aşılamak amacıyla kurulmuş. Tam 10 yıldır uygulanıyor. Türkiye çapında 1 milyonu aşkın çocuğa temel trafik kurallarının öğretilmesine aracılık edilmiş. “Önüm Arkam, Sağım, Solum Trafik” adlı interaktif oyunun senaryo ve şarkı sözleri uzman öğretmenler nezdinde pedagojik ve dramaturjik incelemeler yapılarak hazırlanmış. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik hizmetler Dairesi Başkanlığı ile de işbirliği içinde yürütülen proje inanılmaz başarılı ve bu sayede 1 milyon çocuk eğitilmiş. Dile kolay tam 1 milyon çocuk… Yine çok başarılı ve sürdürülebilirliği olan bir proje.

OPET’in “Tarihe Saygı” projesi ile Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın tarihi dokusunu koruyarak çağdaş bir görünüme kavuşması çalışmaları 2006 yılı şubat ayında başlatılmış. Çanakkale Savaşlarının geçtiği bölgede toplumsal kalkınmaya destek olacak projeler ve olanların işlevsel rehabilitasyonu sayılabilecek mimari planlar uygulanmış. Alçıtepe, Seddülbahir, Bigalı, Kilitbahir ve Büyük Anafarta köylerinin rehabilitasyonu tamamlanmış ve yeni bir çehreye kavuşturulmuş. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte sürdürülen İngilizce, pansiyonculuk, hijyen eğitimleri, yenileme çalışmaları kapsamında çağdaş bir görünüme kavuşan köy meydanları, müzeler, tuvaletler, yenilenen satış reyonları, bölge turizmi çanlandırılarak köy muhtarlıklarının gelirleri artırılmış. Gelibolu Yarımadası ve köylerini ziyaret eden turistlerin sorunsuz olarak gezmelerin sağlayacak altyapı ve fiziki çalışmalar tamamlanmış.

Sizlerin de görebileceğiniz gibi, otomotiv sektörü kendi çalışmalarının yanında topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getiriyor, toplum yararına çalışmalarını yürütüyor.

Ben sizlerle sadece yarışmada ödül alan projeleri paylaştım. Sektörde böylesine başarılı başka projelerde elbette var. Daha da artması sanırım hepimizin ortak dileği…

Teşekkürler Renault Mais, teşekkürler BP, teşekkürler OPET…

Bir cevap yazın