Trafik biraz rahatladı mı?

Trafik biraz rahatladı mı?

Size de öyle geliyor mu? Trafik, son bir aydır biraz daha rahat…

Özellikle İstanbul’da, bir yerden başka bir yere giderken bir de randevunuz varsa yarım saat fazla zaman ayırmak zorunda kalıyorsunuz. Çünkü beklenilmedik trafik sıkışıklıkları ve kazalar ile yollarda geçirdiğimiz zamanlar çok daha değişken olabiliyor.

Ben günlük ulaşımım içinde, son dönemlerde trafikte ciddi anlamda rahatlama görüyorum. Benzin fiyatlarındaki aşırı yükseklik ve ekonomik kriz çok fazla etkiledi. Düşünsenize, bir litresinde %70’e yakın vergi verdiğimiz benzini kullanıyoruz. Artık depolar doldurulamıyor. Bunu ben söylemiyorum, dün akşam bir televizyon haberinden halk ile yapılan röportajlar gösteriyor.

Benzine her ay gelen periyodik zamlar, ekonomik kriz, kişileri arabalarını daha az kullanmaya ve tasarrufa yöneltiyor. Arabayla keyfi seyahatler azalıyor. Bununla paralel olarak, toplu taşımalara yönelimin daha fazla olması gerekiyor. İstanbul için en iyi çözüm metro olacak, her yeni açılacak hat ile İstanbul biraz daha rahatlayacak. Gün içinde araba kullanmaktan ve trafiği yaşamaktan birçok sürücü eminim hoşlanmıyor, ama bundan da uzak kalamıyoruz. Zorunlu sebeplerle, ekonomik krizlerle kullanılamaması ise sürücülerde psikolojik krize de yol açabiliyor, unutmayalım ki, araba kullanmanın zevk veren bir yanı da var.

Hepimizin, huzur ve keyif içinde ve zevkini alarak araba kullanabileceğimiz dönemlere kısa zamanda ulaşabilmek dileğiyle…

Bir cevap yazın