2004-2006 Dönemi Çalışma Programı

2004-2006 Dönemi Çalışma Programı
HİD Yönetim Kurulu olarak 2004-2006 dönemi Çalışma Programımızı hızla sürdürüyoruz.Yönetim Kurulumuzun kolektif çalışma prensibini benimsediğini daha önce sizinle paylaşmıştık. Derneğimizin tüm faaliyetlerinde sizin aktif katılımını beklediğimizi her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz.

Faaliyet programımızdaki çalışmaların her biri Yönetim Kuruluna bağlı alt komiteler tarafından gerçekleştirilecek. Böylece daha geniş bir katılımın olduğu ekip çalışmasını hedefliyoruz. Derneğimizin etkinliklerinde bizimle birlikte çalışmak ve ekipte yer almak isteyen tüm üyelerimizi, özellikle genç üyelerimizi komitelerimize bekliyoruz.

Çalışmalarımızdaki şeffaflık ilkesi nedeniyle gelişmeleri sizlerle paylaşmaya önem veriyoruz. Geçen dört aylık dönemde kaydettiğimiz ilerlemeleri ve çalışmalarımızla ilgili son durumu sizlerle paylaşmak istedik.

Bu dönemdeki ilk çalışmamız, derneğimizin arşiv belgelerini tek bir merkezde toplamak ve sağlıklı bir data oluşturmak adına üye bilgilerimizi güncellemek oldu. Bu çalışmamızda sağlıklı iletişim kurduğumuz ve iletişim bilgilerini bizlerle paylaşan tüm üyelerimize tekrar teşekkür ederiz. Bilgilerinin yenilenmesini isteyen üyelerizden web sitemizde yer alan güncelleme formunu doldurarak bize iletmelerini rica ediyoruz. www.hid.org.tr

Derneğimizin ünvanına Türkiye adının eklenmesi ile ilgili girişimimiz başarıyla devam ediyor. Bu konuyla ilgili hazırladığımız evrak ve başvuru dosyamız, gerekli bürokratik aşamalardan sonra Bakanlarımızın imzalaması aşamasında bulunuyor. Şu anda 8 Bakanımız kararı imzalamış durumda, diğer Bakanlarımızın da bir an önce imzalamasını heyecanla bekliyoruz. En kısa zaman içinde sizlerle bu konuyla ilgili güzel haberleri paylaşmayı diliyoruz.

Hem sektörümüz hem de Derneğimiz için önemli etkinliklerden biri olan Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödüllerinin dördüncüsüyle ilgili başlamış olan çalışmalarımızın duyurularını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

Üzerinde çalıştığımız ve önem verdiğimiz konulardan biri de halkla ilişkiler mesleğinde etik değerlerin oluşturulması ve tüm çalışmalarda uygulanan bir standardizasyon halini alması. Bu çerçevede derneğimizin misyon ve vizyon kavramlarını da revize ederek ve değerlerimizi belirleyerek daha doğru bir anlayışla global bir bakış açısı kazanmayı hedefliyoruz. Şu anda devam eden çalışmamız, konusunda uzman kişilerin görüşleri ve katkıları ile ilerliyor. Bu çalışmanın uzun soluklu olduğunu biliyoruz, ancak, bu çalışmayı en kısa zamanda sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz.

IPRA 2005 Dünya Kongresi’nin 2005 yılı Haziran ayında Türkiye’de yapılacağını daha önce sizinle paylaşmıştık. Bu doğrultuda HİD, HDD ve TeamCon ekibine destek veriyor. Kurulan komitelerde hem yönetim kurulumuz hem de ilgi gösteren üyelerimiz yer alıyor. Bu kongrede, üyelerimizin, özellikle genç üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.

Genel kurulumuzda HİD Üyelik sistemimize kazandırılan HİD Aday Üyeliğiyle ilgili hazırladığımız projede üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalarımıza ağırlık vererek mesleğe yeni adım atacak genç adaylar için yol gösterici olmayı hedefliyoruz.

Bu dönemde üyelik başvurusu yapan iletişimciler Balotaj Kurulumuz tarafından değerlendirildi ve HİD’e yeni üyeler katıldı.

Son olarak Derneğimizin en önemli gelir kaynağı olan üye aidatlarıyla ilgili göstermiş olduğunuz hassasiyet için hepinize yönetim kurulumuzun teşekkürlerini iletiyor, sağlıklı iletişimle dolu güzel günler diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

02 Eylül 2004

Bir cevap yazın